Krönika

Wherever I Lay My Hat (That´s My Bokmässa)

Jag minns min första Bokmässa i Göteborg. Det var 2011 och jag hade skrivit för Dagensbok sedan årsskiftet. Förväntansfull tog jag tåget ner med delar av Stockholmsredaktionen. Med dunkande hjärta intervjuade jag  deckarförfattaren Anna Bovaller  i ett bokat pressrum. Det var även året då jag tog selfies med Lennart Hellsing, Leif Pagrotsky och Maria Montazami för att nämna några. Och precis varje kväll nattsuddades det på Park Lane på Avenyn.

20200923_231455

2012 knölade Stockholmsredax ihop oss på ett vandrarhem som skröt om sin världsberömda frukost. Då fortsatte jag intervjuandet av deckarförfattare såsom
 Mons Kallentoft och Kristina Appelqvist samt åt räkmackor stora som kvarnhjul på Gothia.

Genom åren har jag varit på många minnesvärda seminarier, ett år var både jag och Tomas Tranströmer och lyssnade på ett intressant samtal om pronomenet hen i bilderböcker. Sedan dess har intervjuerna samt kvällarna på Park minskat i antal men hjärtat slår varmt för Bokmässan i Göteborg och alla berikande bokmöten med bokälskare i form av författare och bokbekanta, och inte minst alla underbara böcker.

I år är ett annorlunda år och Bokmässan är digital. Outsägligt tråkigt men det fina i kråksången är att det är gratis. Logga in på bokmassan.se och ta del av 140 studiosamtal. Själv vägrar jag bli en stugsittare utan kommer att bevaka allting ifrån Örebro, en stad jag aldrig tidigare besökt. Det första som möter mig på hotellrummet är en tavla med det vinnande bidraget i den skrivtävling som utlystes av hotellet våren 2017. I varje rum finns en historia eller en dikt till de olika fondtapeter som finns på rummet och alla de vinnande bidragen finns att läsa i receptionen. Slumpen gjorde att jag hamnade hos berättelserna vilket känns tröstande.

20200923_231512 (1)

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2020-09-24 10:00 / Uppdaterad: 2020-09-24 03:17

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?