Recension

: Regn
Regn Anders Holmer
2018
Natur & Kultur
8/10

Poetisk färd runt jorden

Utgiven 2018
ISBN 9789127153608
Sidor 24

Om författaren

Anders Holmer (född 1977) är bildkonstnär och arkitekt, bosatt i Göteborg. Som bilderboksförfattare debuterade han 2017 med Allting händer!. Regn blev Augustnominerad 2018.

Sök efter boken

Regnet faller över åkrar och stäpper, palmer och träsk, kullar och hav. Anders Holmers Augustnominerade bilderbok tar läsaren med på en resa över världen, ger små fragment av människors liv där.

Varje uppslag är en liten haikudikt, ett underfundigt litet utklipp ur människors vardag.

Tappar en tidning
den landar först i morgon
gamla nyheter

Det här sker på en lång hängbro i vad som ser ut som Himalaya. Texten leder blicken mot en liten figur mot mitten av bron som, just det, tappar en tidning. Den kräver att man tittar noga, den här boken, undersöker bild och text.

Människorna är små, i vida landskap. Vid fyren är klippor och lunnefåglar i förgrunden. Himlarna är vida; regnet överallt. Ibland som regn, ibland sand, på ett uppslag som körbärsblomsblad.

Regn är en myllrande, lågmält poetisk bok som sannerligen inte har någon övre åldersgräns. Text och bild är vackert samspelta och lockar till vidare funderingar.

Människors livsvillkor är vitt skilda – och ändå kanske ganska lika?

Ella Andrén

Publicerad: 2018-11-14 00:00 / Uppdaterad: 2018-11-13 07:09

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #7542

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?