Recension

: Flickvänsmaterial
Flickvänsmaterial Yrsa Walldén
2018
Vox by Opal
8/10

Rom-com i bokform

Utgiven 2018
ISBN 9789188665119
Sidor 249

Om författaren

Yrsa Walldén (1989-) bor i Malmö och är utbildad till både genusvetare och manusförfattare. Idén till debuten Allt jag inte sa kom mitt under en filmvisning på en biograf.

Sök efter boken

I Yrsa Walldéns andra roman har Roxy precis tagit studenten. Men hon är inte så glad över det, för hon har nämligen aldrig varit kär. Och det håller ju inte. Så sommaren därefter ska bli sommaren då det händer – hon ska bli upp över öronen förälskad.

Till hjälp har hon bästa vännen Eva. Blinddejt efter blinddejt följer, orkestrerad av vännen, den ena än mer katastrofal än den andra. Roxy gör allt för att behaga, låtsas att hon gillar poesi, klär sig i dräkt. Det funkar inte. Tills Eva åker till Mallorca och Roxy träffar på tjejen från trapphuset.

Flickvänsmaterial är en fullständigt charmerande roman om sexualitet, kärlek och den vänskap som bara finns mellan två bästa vänner. Med ett klockrent språk, så omedelbart ungt, och en imponerande förmåga att observera detaljer både roar och engagerar Walldén på ett till synes obesvärat sätt. Hon får det att verka så enkelt, skrivandet.

Romanen är en rom-com i bokform. Den håller sig för det mesta till ytan, och snuddar bara lätt vid mäns beteenden och förväntan på att vara heterosexuell. Men det passar. Att läsa den här romanen är att försätta sig i ett tillstånd av lycka, och det går inte annat än önska att det aldrig ska ta slut.

Ni får ursäkta, men nu ska jag trycka boken i händerna på närmsta väninna.

Sofie Eliasson

Publicerad: 2018-11-02 00:00 / Uppdaterad: 2018-11-01 21:24

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #7528

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?