Nyhet

Vecka 1 på dagensbok.com – Gott nytt bokår!

GOTT NYTT BOKÅR önskar vi på dagensbok.com. Vi hoppas önskar er ett år fyllt av böcker, läsning, läsningar och lyssningar. På redaktionen har vi redan spanat in vårens utgivning i SVB:s stora katalog. Vi försöker också summera 2014, och hinna med att läsa och skriva om allt intressant som kommit under året.

Den här veckan skriver Daniel om Jack Hildéns debutroman Vi, vi vaktmästare. Den skildrar en yrkesgrupp som är viktig men ofta befinner sig långt ner i hierarkin. För Eskil är jobbet som vaktmästare en ständig balansgång mellan att passa in på arbetsplatsen och att vara en individ.

Idag skriver Tomas om Richard Yates nyöversatta Elva sorters ensamhet. Det blir en nia från Tomas för dessa noveller, som han anser är mästerliga.

Lina skriver om 9,3 på Richterskalan av Andreas Norman på lördag. Det är en bok om tsunamin 2004, skriven ur perspektivet en medarbetare från UD hade. Norman skickades ner att hjälpa till med arbetet att identifiera och sända hem döda kroppar. Lina menar att det är en mycket drabbande bok, som hjälper henne, som inte själv var utsatt, att närmare kunna greppa denna fruktansvärda tragedi, där tusentals människor skadades, dödades och försvann. Även språket är bra, då Norman även är författare som debuterade med en diktsamling.

Anna Carlén

Publicerad: 2015-01-01 15:27 / Uppdaterad: 2015-01-01 15:34

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?