Recension

: Virkarens stora mönsterbok
Virkarens stora mönsterbok Sarah Hazell
2014
Ordalaget
8/10

Och ändå lär jag mig inte vända…

Att syssla med handarbete har de senaste åren varit en uppåtgående trend. Folk virkar, stickar och broderar allt från politiska budskap till kakbufféer. Själv knåpar jag ihop någon halsduk med jämna mellanrum men skulle gärna göra mer avancerade saker. Den här boken är en bra grund när man vill komma vidare i sin virkning och säkerligen en god vän att hålla i handen när man går vidare.

Virkarens stora mönsterbok inleds med ett kapitel om olika garner, olika typer av virknålar och annat som är bra att ha till hands innan man sätter igång. Sen kommer grunderna och jag tar ett nystan och en nål och sätter igång. Jag förstår det mesta och det är väldigt tydliga instruktioner i både text och bild. Så det är nog inte bokens fel att jag ännu inte lärt mig att vända på ett snyggt sätt. Det går bara inte! Så mina provrutor av de olika mönstren som presenteras senare i boken blir fina mitt på men hopplösa i kanterna.

Det här är framförallt en pedagogiskt upplagd katalog över hur man får till enkla, svåra och avancerade virkmönster och hur man förstår olika virkbeskrivningar. Här finns alltså inga kakor, inga gardiner eller ens minsta sjal. Men när du hittat en beskrivning på något av ovanstående passar den här boken finfint för att få ihop det!

Cecilia Bergman

Publicerad: 2014-12-22 00:00 / Uppdaterad: 2021-01-26 00:21

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #5965

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?