Nyhet

Vecka 45: D-vitamin för själen

När jag skriver det här pratar någon i bakgrunden på teven som står på om huruvida D-vitamin kan vara en anledning till självmord. En expert svarar att det aldrig är så enkelt.

Och överallt ser jag tips över allt om hur höstdepressionen ska motas i grind. Allt ifrån att gå upp en timme tidigare och göra något kul innan jobbet till att äta mer makrill (rik på D-vitamin). Alla som varit med om en riktig depression vet att lite D-vitamin inte är mycket att hålla i när Ågren knackar på. Men för er som fått ett litet lättare säsongsbesök av the mean reds men inte vill förstöra era vänners flöden med bilder av Göteborgskt hurtiga makrillfrukostar så är det stående tipset att läsa exakt de där böckerna du vill läsa. Strunta i de där måste-böckerna du egentligen inte vill läsa klart. Livet är för kort för makrill, och det är lika mycket för kort för att inte läsa det du vill läsa.

Förhoppningsvis är någon av veckans böcker exakt det som du behöver just nu.

Idag skriver Marie om Andréa del Fuegos debutroman Syskonen Malaquias. Det är en svulstig skröna om tre föräldralösa syskon, som utspelar sig på den brasilianska landsbygden. Marie tycker om det poetiska och avskalade språket, men har tyvärr svårt att komma karaktärerna in på livet och engageras i deras öden.

På tisdag skriver Håkan om Juan Gabriel Vàsquez Ljudet av sådant som faller. En roman som skildrar Columbias blodiga maffiakrig under slutet av 1900-talet, i första person – med skarp realism vävs Antonios berättelse om vännen Ricardo Larverde liv, som mördades på öppen gata i Bogotá 1996.

På onsdag skriver Björn om Clara Sanchez Aningar – en spansk thriller med David Lynchska övertoner om en kvinna som ramlar ur samhället och inte kan hitta tillbaka igen. Har sina brister, men lämnar en krypande olust som känns.

På torsdag skriver Cecilia om om Ingvar Svanbergs Svenska lejon, en kulturhistorisk bok om lejon som av olika anledningar levt i Sverige. En trevlig bok med ett rikt bildmaterial.

På fredag skriver Tone om Lars Lerins Augustprisnominerade Naturlära. En helt enkelt magisk bok som får högsta betyg!

Marcus Stenberg

Publicerad: 2014-11-03 19:43 / Uppdaterad: 2014-11-03 19:47

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?