Nyhet

Guus Kuijer årets ALMA-pristagare

Tidigare idag avslöjades årets ALMA-pristagare, den holländske barnboksförfattaren Guus Kuijer. 1975 kom hans första barnbok Met de poppen gooien. Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne instiftades år 2002 så det här är den tionde gången priset delas ut. Priset är på fem miljoner kronor.

Förlaget Opal har gett ut 6 av hans böcker på svenska. Det är en serie på fem böcker om en flicka med skilda föräldrar, Polleke samt Boken om allting om en pojke som försöker komma ifrån den starkt auktoritära pappan. På Dagensbok.com finns det tyvärr inga recensioner av Guus Kuijers böcker men jag tycker att det är dags nu.

Ett tips är att ni kan följa Guus Kuijer på Twitter. Han skriver förstås på nederländska. Idag efter tillkännagivandet skrev han ”En ik ben zooo gewoon gebleven!” ungefär ”Och jag är sååå vanlig!” Det är för väl det!

Camilla Hällbom

Publicerad: 2012-03-20 22:11 / Uppdaterad: 2012-03-20 22:11

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?