Kul att någon läser om en bok från forntiden. En hel del har hänt sen dess, framförallt har miljöpartiet skärpt sig och är idag ett ”normalt” parti utan en massa flummiga konstigheter.
Jag tror mig veta att min bok hade viss påverkan på miljöpartiet och den nya generation som då var på väg att ta över.

När det gäller uppdelningen i biologiskt kön och socialt kön så tycker jag inte den är konstig. Det var kanske tydligare på den tiden när folk kunde hävda att kvinnor i egenskap av sin biologiska tillhörighet var fredligare än män. Så kom Margreth Thatcher och ändrade på detta i och med Falklandskriget.

Det ”fascistiska” ligger i att en del i partiet på den tiden ville med tvång och förbud programmera om folk och samhället att beträda den gröna vägen. Exempelvis förbjuda livsstilspropaganda (radio, TV, reklam och annat som påverkar människor att inta en konsumistisk livsstil), sätta tullar på utländska produkter och skapa små lokala enklaver där vi alla skulle låsas in i en miljövänlig kokong. Det här var människor som ville förbjuda kabel-TV, ha importförbud på äpplen och censur poå datorspel. Vill minnas att någon av dem ville ha en straffskatt på datorer också…..det var galet, riktigt galet, och allt med hänvisning till den kommande miljökatastrofen, apocalyposen. Det fanns eskatologiska strömningar i miljöpartiet. Men de har till stor del försvunnit ur partiet nu.

Som sagt var, kul att någon läser boken, en del där håller bra ännu, men en del är passerat av historien.