Nyhet

Ny vecka på dagensbok.com

När jag gick till jobbet imorse kände jag för första gången den där höga klara kylan som påminner om att det är en höst på ingång, även om det förhoppningsvis är många varma dagar kvar med bad i små sjöar och ljumma kvällar. På tunnelbanan var det för en gångs skull fullt med barn som börjar skolorna och vuxna som börjar sina jobb. Det ligger något vemodigt i det, som att det river och sliter lite inuti, lite mer än vad det brukar göra.

När det känns så vill jag läsa poesi. Och det är precis vad jag har gjort till denna vecka. Ordet och färgerna är Helena Österlunds rytmiska debutdiktsamling. Den rör sig som en vind genom sensommaren och vill aldrig ta slut. Den handlar om snö och färg och en varg och ett jag, om mig och kanske dig.

Idag gör Irene en nostalgitripp genom ett antal Roskildefestivaler med läsningen av Linn Strømsborgs Roskildefestivalen. Det är en bok att läsa för att minnas, känna igen sig, förfasas, bli förtjust och för att lindra föräldrars oro. Så om du älskar festivaler kommer du troligtvis att älska den här boken!

Eva presenterar genren urban fantasy med Nene Ormes debutroman Udda verklighet. Den utspelar sig i nutid i författarens hemstad Malmö som i romanen har dolda världar i tid och rum.

Och den bästa tröst för alla som bävar inför höstkyla och höstmörker är ju att böcker passar lika bra (om inte bättre) i soffan under en filt som i hängmattan.

Trevlig läsning!

Emelie Novotny

Publicerad: 2010-08-16 11:15 / Uppdaterad: 2010-08-17 13:47

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?