Recension

: Även himlen har prickar
Även himlen har prickar Gunilla Jonsson & Qia Rindevall
2009
Wahlström & Widstrand
5/10

Fläckar var ordet, sa Bull

Min tanke, när jag börjar läsa denna bok, är att det här måste vara ett verk av några som verkligen värnar om böcker. Om boken som format. För sedan Avigsidan dök upp på internet för många år sedan, så finns det här redan mångfaldigat på flera sätt. Det är (oftast) omedvetna språkliga missförstånd och skrivfel som "AB Flytt- och tungtransporter" (transportera en tunga?), ord ur barnamun typ " … önskar oss varsin julklapp. Tomten får själv välja" och avslutningsvis lite felöversättningar (typ "… att bären är mögliga" blir på tyska "… dass die Bären möglich sind"). Det är många lustifikationer, en del gapskratt och en hel del dragna smilband, så att lägga denna bok någonstans där folk läser lite grand och kan behöva muntras upp är en bra idé. Författarna vill självklart tala om var de tagit sina alster ifrån, och även om stockholmspressen är överrepresenterad, så är det en hel del taget från andra håll, inklusive Avigsidan.

Nackdelen är att den är dåligt redigerad. Det är svårt att se var en lustighet slutar och nästa börjar, och ibland svårt att snabbt förstå varifrån en rolighet är hämtad. Eftersom det här är en bok man läser snabbt, inte långsamt och försiktigt för att inte missa någon nyans, så krävs en enkelhet och tydlighet i layouten, som här helt har förbisetts. Det är synd, för de fläckarna förtar en del av roligheten med boken.

Irene Elmerot

Publicerad: 2010-01-20 00:00 / Uppdaterad: 2010-01-20 15:00

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #3595

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?