Krönika

Nygammal på dbc

Jag har haft ett längre uppehåll i mitt skrivande för dagensbok.com. Nu är jag tillbaka igen och det är jag mycket lycklig över.

Jag bor sedan knappt två år i Linköping och doktorerar på Linköpings universitet. Jag ska om några år bli doktor i barn hur konstigt än kan låta. Spenderar därför mycket av min tid med att titta på barn-TV.

Jag är en allätare när det gäller litteratur men läser just nu mest deckare för dagensbok.com. Har under sommaren upptäck Maria Langs deckare. Många av de bästa är skrivna på 1950-talet. De är helt underbara! Många offer dödas föredömligt med gift. Det blir inget kladd och då finns det tid över att diskutera den nya höstkappan.

Det bästa denna höst är den nystartade läsecirkeln på mitt jobb! Det är så roligt att läsa tillsammans.

Åsa Pettersson

Publicerad: 2008-10-21 23:18 / Uppdaterad: 2010-02-06 12:31

Kategori: Krönika

2 kommentarer

Hej,

Läste din krönika på George Pelecanos bok och jag kan bara beklaga att du inte gillade den.

Pelecanos är en i mitt tycke väldigt bra författare men efter att jag också läste en av hans böcker på Svenska så blev jag mycket besviken. Jag tror att man nästan måste läsa honom på amerikanska (jo, jag menar amerikanska) för att förstå vad som gjort honm såpass stor som han ändå är. Dialogen är ofta helt fantastisk, speciellt om man som jag faktiskt har bott i Washington och träffat människor som hans karaktärer. orginalspråket gör allt mycket mer äkta och då frångår även böckerna den generella deckarstilen och de ras/socio/ekonomiska-klyftorna får en helt annan svärta.
Det är ingen slump att Pelecanos har fått skriva manus till vissa avsnitt av "the Wire" (som ju fått jättemycket hyllningar för sin realism).

Det är ju väldigt vanligt att just dialekter och slang blir dåligt vid översättning och just Pelecanos har ju väldigt mycket slang i sina böcker.
Hoppas du gör ett nytt försök / Peter

Ditt namn Oregistrerad 2008-10-28 14:39
 

Du är bra på att skriva sagor tkr jag.
jag älskar att läsa sagor och jag skriver mkt också.

sara Oregistrerad 2008-11-04 16:21
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?