Nyhet

Rysk journalist mördad

Hundratals människor samlades i går söndag på Puskin-torget i centrala Moskva för att sörja och visa sin sympati för journalisten och författaren Anna Politkovskaja. Politkovskaja, som sköts ihjäl i lördags utanför sin bostad, arbetade på den oppositionella tidningen Novaja Gazeta och har framför allt skrivit avslöjande artiklar och böcker om ryssarnas krig i Tjetjenien. Boken Tjetjenien – sanningen om kriget gavs ut i Sverige för några år sedan. En artikel om tortyr i samband med kriget skulle publicerats i dagarna. Dessutom hade Politkovskaja nyligen offentliggjort att hon tänkte vittna mot en rysk befälhavare i Tjetjenien. Politkovskaja begravs i morgon tisdag som den 42:a mördade ryska journalisten sedan Sovjetunionens fall.

Ella Andrén

Publicerad: 2006-10-09 14:16 / Uppdaterad: 2010-01-05 22:58

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?