Recension

: till slut fick jag ont i mina ögon
till slut fick jag ont i mina ögon Isak Sundström
2005
Ink.
7/10

En liten svart bok

Utgiven 2005
ISBN 9197358657
Sidor 147

Om författaren

Född 1983. Bor på Gotland där han går på konstskola. ”till slut fick jag ont i mina ögon” är hans debutbok.

Sök efter boken

Jag trivs med den här lite absurda kortprosan. Jag undrar bara smått hur de små vardagliga berättelserna hör ihop, för de är numrerade i kapitel som om de bildade en helhet, hur de gör det förstår jag inte. Men det är väl oviktigt egentligen. De står för sig själv varje gång en ägnat nån minut åt dem. Det är barndomsskildring varvat med vuxenspyor och andra småputtriga fantasterier. En historia är så här lång ungefär, som jag skrivit nu och det är väl synd att ödsla mera tid på det utan bara konstatera att det är trivssamt och schyst och inte alls så meningslöst som det verkar vid första anblicken.

Textutdrag (Visa/göm)

Csabi Urbán

Publicerad: 2006-04-27 00:00 / Uppdaterad: 2011-06-14 23:01

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #2002

6 kommentarer

Det låter trevligt. Bra format på recensensionen också, men kan du inte kommentera boken lite mer? Kanske här?

Stfr Oregistrerad 2006-04-27 11:01
 

Jag tycker liksom boken är charmig och har sina poänger men det är liksom inget jag vill fördjupa mig i för då känner jag att jag börjar säga hur den kunde ha varit o.s.v och så börjar jag peta i grejer och så ville jag likosm skriva en kort rec det är nån fix idé jag har just nu! Den är bra underfundig. Men helt utan pretationer det är bara liksom absurt och sedan inget, som titeln verkan kommer utan orsak " till slut fick jag ont i ögongen " Till slut dog jag, till slut kom en backe, plötsligt kom jag på något, substans utan substans, design… Nu stoppar jag för jag konstruerar bara satser nu.

Csabi Urbán Medlem 2006-04-27 19:01
 

Haha. Det var något i stil med din kommentar jag ville åt. (Såg just textutdragfunktionen ni hade. Kul, smart osv!)

Stfr Oregistrerad 2006-04-28 10:09
 

Den här boken läser man på ungefär en halvtimme. Sen läser man den igen. Och igen. Och sen en gång till. Den är helt enkelt en sjukt skön bok för alla med skruvad humor.

Kakan Oregistrerad 2009-09-01 18:32
 

Det känns skönt att läsa något som inte är starkt, slående och invecklat. Det är historier rakt på sak, rakt på de mest banala saker! Vi snackar getgungor, Glenn Miller, avhuggna händer, stearintäckta sparvar och flugsex. Oslagbart humoristiskt!

Det är en jävligt nice godispåse!

Emy Oregistrerad 2011-01-28 00:29
 

jag älskar den här mer än livet

sophie Oregistrerad 2012-08-14 05:09
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?