Recension

: The Mafia Encyclopedia
The Mafia Encyclopedia Carl Sifakis
Checkmark books
9/10

Ett måste i maffiahyllan

ISBN 0816038570
Sidor 414
Språk Engelska

Om författaren

Carl Sifakis är frilansjournalist med inriktning på organiserad brottslighet. Han har tidigare gett ut flera uppsalgsböcker om spel, mord och amerikanska brott.

Sök efter boken

Den som på allvar sätter sig ned för att tränga in i den moderna, i första hand amerikanska maffiakulturen, gör nog bäst i att införskaffa Carl Sifakis utmärkta uppslagsverk The Mafia Encyclopedia. Den innehåller över 450 uppslagsord och är något sånär rikt illustrerad.

Flera av dessa ingångar har tips om andra uppslagsord och litteraturtips för den som vill tränga än djupare. På så vis kan den med fördel användas som ett slags det-ena-ger-det-andra-läsning, där man nästan slumpvis kan slå upp en sida som sedan för en vidare genom maffiahistoriens slingrande utveckling.

The Mafia Encyclopedia sträcker sig, för att vara ett populärhistoriskt arbete, en bra bit bort från en omfattande mytifiering. Den håller sig på mattan i saklighet. Därmed inte sagt att den förbiser de många mytologier eller fenomen som uppkommit genopm hörsägen, som t.ex. ”malliocchia” eller ”respect”. De hör ju så att säga, också till ämnet, oavsett hur verkligheten råkar se ut.

Kort sagt, en utmärkt uppslagsbok som genom sin lättillgänglighet saknar motstycke i ämnet. Här finner du inga djuplodande socilogiska eller kulturella analyser, men en inkörsport som tar upp det essentiella inom området.

Textutdrag (Visa/göm)

Anders Edwartz

Publicerad: 2005-08-24 00:00 / Uppdaterad: 2011-02-18 15:30

Kategori: Recension | Recension: #1740

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?