Recension

: Allt om UFO
Allt om UFO Mats Wänblad
2003
Rabén & Sjögren
3/10

Oidentifierat Syfte

Utgiven 2003
ISBN 9129657210
Sidor 65
Illustratör Kenneth Andersson

Om författaren

Mats Wänblad är född i Stockholm 1964. Författare och översättare. Han har bland annat skrivit delar i serien Så funkar det- och lättlästböckerna om familjen Monstersson.

Sök efter boken

Jag förstår faktiskt inte. Förstår inte vad de vill. Om de är allvarliga eller om de kanske helt enkelt bara skojar. Driver med mig eller med hela UFO-världen?

Börjar läsa. Det verkar vara allvar. Författarna verkar vilja skriva en faktabok om UFO. De varnar för bluffmakare och galenpannor. Ja sådana lär det finnas.

Rapport. Detta har hänt. Information om ett flygande tefat. Om en man som rapporterar vad han ser. Blir känd och sedermera rikskucku. Han rapporterar inte om fler UFO:n, det är inte värt det.

Därefter fakta. Hur är ett UFO, vad är ett UFO. Och. Om man ser ett UFO på nära håll och ser vad det är, då är det inte längre ett UFO. (UFO = Unidenified Flying Objekt) För att vara ett UFO måste det vara oidentifierat. Såklart.

Fler rapporter, sanningar, vittnen, historik och närkontakt. Det ena blandas med det andra, till en härlig oidentifierad soppa. Sanning med myter och äkta med falskt.

För en del människor är det blodigt allvar. UFO:n och jakten på dem är viktig. Att avslöja hemligheterna. För andra är det bara vansinne, idioti och skojeri. En del tycker att de som tror på UFO:n är knäppa. Men förmodligen döljer det mesta rädsla. Vi är rädda för det okända och för det annorlunda.

Det jag saknar i boken är en ståndpunkt. Ett ställningstagande. Önskar att författarna sa: "Så här tror vi. Vad tror du?" Inte för att det spelar någon roll, men för att det hade varit intressant.

Men när boken slutar stirrar jag in i en tom UFO-rapport och förstår inte om syftet med boken är att informera, eller att vara lustig eller vad det är. Jag förstår inte mycket mer än att en del tror på UFO:n, andra inte.

Syftet är oidentifierat. Precis som den flygande farkosten.

Textutdrag (Visa/göm)

Lisa Johansson

Publicerad: 2004-07-08 00:00 / Uppdaterad: 2011-01-28 12:58

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #1250

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?