Recension

: Ett rum av lögner
Ett rum av lögner Nicci French
2020
Printz Publishing
6/10

Att hålla ihop och isär

Utgiven 2020
ISBN 9789177712473
Sidor 352
Orginaltitel The Lying Room
Översättare Katarina Falk
Först utgiven 2019

Om författaren

Bakom psudonymen Nicci French döljer sig det gifta paret Sean French och Nicci Gerrard. Båda är journalister, men arbetar heltid som författare. Sean French har svensk påbrå och de äger en gård utanför Karlstad där de tillbringar en del tid.

Sök efter boken

Tänk dig att du lever i ett rätt trist äktenskap. Det mesta går på slentrian och ni umgås mest via barnen. Du har skaffat dig en älskare. Han lever också i en relation men ni ses i hans övernattningslägenhet och har bra sex och flyr tristessen. Du skyller på kolonilotten när din man frågar vad du har för planer för dagen.

Det här är nog inte ett allt för ovanligt scenario. Här får vi lära känna Neve Connolly som efter ett tjugoårigt äktenskap som gått på rutin piffar upp tillvaron med sin älskare Saul. Där hemma skaver problemen med tonårsdottern.

En morgon när Neve ska ha en dejt med sexiga Saul hittar hon honom brutalt mördad i hans övernattningslya. Neve får panik och börjar skura brottsplatsen för att undanröja att hon varit där. Hon är inte alls bekväm med att avslöja sin hemliga relation.

När hon kommer hem upptäcker hon att hon glömt sitt armband på brottsplatsen. Hon tog av det när hon skulle städa upp. Armbandet är unikt och finns bara i ett exemplar så Neve måste bara dit igen för att hitta sitt armband. Men hennes extranyckel till lägenheten är huxflux borta.

Det här är en nervig roman där huvudpersonen Neve får bära mycket inom sig, efter sitt beslut att hålla tyst om den utomäktenskapliga relationen. Dock dyker kriminalinspektör Hitching upp titt som tätt. Det är han som leder mordutredningen och han verkar ha bestämt sig för att inte ge sig fören han rett ut det han är på spåren.

Det här är en spännande berättelse som jag läser med andan i halsen. Neve vet tillslut inte vem eller vilka som är inblandade. Det kan rentav vara någon i hennes familj som är den skyldiga?

Språket är blommigt och ledtrådarna många. Berättelsen är tät och mycket händer, kanske lite för mycket. För ibland tappar jag bort mig i alla detaljer. Det gör tyvärr att upplösningen blir lite rörig även om det hela tiden är väldigt, väldigt spännande.

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2020-08-09 00:00 / Uppdaterad: 2020-08-08 23:42

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #8187

3 kommentarer

Anna
Fin o välskriven recension med mest ros o kanske lite ris, trovärdig!

Gun-Britt Johnson Oregistrerad 2020-08-09 18:33
 

Välskriven och genomtänkt recension med mycket ros o lite ris, som gör den mer trovärdig.

Gun-Britt Johnson Oregistrerad 2020-08-09 18:37
 

Tack så mycket Gun-Britt/ Mvh Anna Liv

Anna Liv Lidström Redaktionen 2020-08-31 21:30
 

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?