Nyhet

Augustpriset till Lina Wolff, Nina Burton och Ann-Helén Laestadius

När årets Augustgala ikväll gått av stapeln har priset för årets svenska skönlitteratur tilldelats Lina Wolff för romanen De polyglotta älskarna, för årets svenska fackbok Nina Burton med Gutenberggalaxens nova och årets svenska barn- och ungdomsbok Ann-Helén Laestadius med ungdomsromanen Tio över ett.

Dessutom går Lilla Augustpriset till Sigrid Nikka från Höllviken för berättelsen ”Då rallarrosen blommar”.

Grattis, säger vi på dagensbok.com!

Våra recensioner av alla årets nominerade böcker hittar du här, Augustpristagare genom tiderna här, och våra recensioner av årets tre vinnande böckerna hittar du här:


Lina Wolff: De polyglotta älskarna
Wolff skriver om drömmen att bli sedd och förstådd

”’Ibland tänkte jag på Johnny, och då tänkte jag att han var en sjuk jävel. Sen fattade jag att det viktiga inte är att man inte är sjuk. Det viktiga är att man inte är ensam.’ De polyglotta älskarna av Lina Wolff är en roman som handlar om vad vi människor gör för att slippa vara ensamma. I romanens tre delar får vi möta Ellinor…” Läs mer


Nina Burton: Gutenberggalaxens nova
Det gränsöverskridande samtalet

”Medierevolution. Nätverkande. Ett internationellt vetenskapssamhälle. Det finns mycket i Nina Burtons berättelse om renässansens Europa som får det att kännas påtagligt samtida. Också något annat än de där käcka orden, något mörkare och mer svårgripbart. Det finns en framstegstanke i Erasmus av…” Läs mer


Ann-Helén Laestadius: Tio över ett
Om allt rasar

”Tio över ett på natten ringer Majas mobil. Tio minuter senare spränger de i gruvan. Då måste hon vara beredd, så att hon kan väcka mamma och pappa och lillasyster, få med sig väskan hon packat åt dem allihop i hemlighet och rädda dem. Ifall det är den här sprängningen som får marken under staden att rasa. Om det…” Läs mer

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2016-11-28 21:25 / Uppdaterad: 2016-11-28 21:25

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?