Krönika

Vecka 26 på dagensbok.com – Att skriva liv, fåglar och Borges

Det är veckan efter midsommar. Semestertider för en del, vardag för andra. På dagensbok.com ger vi er våra bästa tips inför sommaren, om ni skulle ha svårt att bestämma er för vad ni ska läsa.

Idag skriver Josefine om en tiopoängare – Där framtidens fötter vandrar av Mattias Edvardsson. Varje ord är poesi enligt, Josefin.

Och Cecilia recenserar Martin Emtemäs Upplev Sveriges natur som är en inspirerande guide över olika skyddade naturområden. Perfekt för att planera sommarutflykten!

Tone skriver om Joar Tibergs Fåglar i fält. En fantastisk kärleksförklaring till fåglarna. Inkännande, vackert och glädjande, menar Tone.

Joel har läst essäboken Dagar med Borges av Alberto Manguel. Vad han tycker om den får vi veta senare i veckan.

På lördag blir det Tema Att skriva liv. Då handlar det om autofiktion, biografier och självbiografier, biografiska romaner, självbiografiska serier och liknande. Daniel skriver om Edmund Whites En pojkes egen historia. Det är en självbiografisk skildring om Whites uppväxt och hur han upptäcker och utforskar sin homosexualitet. Daniels text handlar också om det nödvändiga i att homosexuella författare skriver om sina egna erfarenheter och skapar homosexuella karaktärer, för att på så sätt ge referensramar, gemenskap och mod till homosexuella läsare. Detta och mycket mer på lördag!

Anna Carlén

Publicerad: 2014-06-23 21:31 / Uppdaterad: 2014-06-23 21:31

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?