Krönika

Vecka 23 på dagensbok.com – förlagsnyheter, israeliska noveller och fotboll

Juni präglas ofta av ett lugn när det kommer till litterära evenemang och nyheter. Releasefester, boksigneringar och författarsamtal lyser med sin frånvaro, och så fortsätter det ändå in i augusti. De enda undantagen brukar vara det datum då SVB släpper sin höstkatalog (i år den 13 juni) och när någon författare pratar i P1:s Sommar.

Det här årets juni har dock inletts med några händelser värda att nämna lite extra. Sara har till exempel pratat med Sofia Ejheden, förläggare på Kalla Kulor Förlag, som i dagarna startar ett systerförlag med inriktning på crossover och feelgood.

I måndags var det utdelning för ALMA-priset, som i år mycket efterlängtat gick till Barbro Lindgren. Dagensboks förra chefredaktör Emelie Novotny var där och kunde känna Astrid Lindgrens närvaro i publiken. Läs mer om detta senare i dag.

I onsdags recenserade Eva israeliske Etgar Kerets novellsamling Plötsligt knackar det på dörren och var imponerad och överraskad. Såhär skrev hon:

Den israeliske författaren Etgar Keret har delvis lyckats med att ingjuta hopp i mig om att det finns författare som har en önskan om att spränga gränserna för det vanliga, enahanda och förutsägbara i litteraturen.

På lördag blir det Tema fotboll inför fotbolls-VM i Brasilien som drar igång den 12:e juni. Björn Elgquist gästrecenserar, och har läst Gräset är alltid grönare i Brasilien av Henrik Brandão Jönsson. Marie har läst två väldigt olika typer av faktaböcker om fotboll – en som hon inte alls blir engagerad av, och en som emellanåt får håren på armarna att resa sig. Och så har vi samlat ihop recensioner på temat fotboll ur arkivet – så väl för den som gillar faktaböcker som för den som gillar skönlitteratur. Det blir fotbollslitteratur för både stora och små!

Anna Carlén

Publicerad: 2014-06-06 12:46 / Uppdaterad: 2014-06-06 12:46

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?