Nyhet

Vecka 38 på dagensbok.com – Rumänien, författarintervjuer och Frölunda torg

bokmässan 2013

Vecka 37 på dagensbok.com är en mer fullspäckad vecka än vanligt. Redan i lördags tjuvstartade vi vår inför Bokmässan-special med en gästkrönika av Peo Bengtsson. Peo minns bokmässan 2012 och hur det var att vara debuterande författare. Ännu mer bokmässa blir det senare i veckan när fokus riktas mot Rumänien.

Idag skriver Anna Liv om Mari Jungstedts elfte deckare Du går inte ensam. Tyvärr är det en förutsägbar historia trots att poliskommissarie Karin Jacobsson får kliva fram och ta sig an sitt första stora fall.

Tills imorgon har Lina läst Bodil Malmstens sista loggbok, Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig. Lina hade inte läst de tidigare loggböckerna, men nu när hon har plöjt några är hon eld och lågor kring konceptet. Lina har även gjort en lång intervju med Bodil Malmsten.

På onsdag blir det premiär för Tema Rumänien när Oscar recenserar Catalin Dorian Florescus Jacob beslutar sig för att älska, en mäktig släktkrönika som utspelas på den vindpinade rumänska landsbygden bland de tysk-rumänska nybyggarna och följer historien från trettioåriga kriget fram till femtiotalet.

På torsdag skriver Kari om Pål Börjessons debutroman Gallus. En bok om utsatthet och att behålla hoppet i en hopplös tillvaro. Boken gjorde starkt intryck på Kari och det går fortfarande att vara med i utlottningen av ett exemplar. Maila namn och adress till kari.kapla@dagensbok.com senast onsdag den artonde så är ni med. På torsdag kommer även en intervju med Pål Börjesson.

Och på lördagen blir det, som tidigare nämnt, stort Rumänien-tema inför årets bokmässa. Då skriver vi om Cărtărescu och massor av annat. Missa inte.

Anna Carlén

Publicerad: 2013-09-16 20:33 / Uppdaterad: 2013-09-19 10:20

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?