Nyhet

En bok slutar inte på sista sidan

Jag upplever just nu vad jag misstänker är det närmsta jag kommer att komma de 15 minutes of fame som Andy Warhols framtidsspaning utlovade 1968. Idag börjar Romanprisets radiosända bokcirkel i P1 där jag är en av jurymedlemmarna.

Jag tar inte upp det (enbart) för att skryta, jag tänker också på hur min läsning påverkats av de samtal om böcker jag medverkar i här på dagensbok, på twitter, i bloggkommentarer och nu tillfälligt även i radio. Jag fick en fråga om jag blir mer kräsen som läser mycket. Faktiskt är det tvärt om. En bok slutar inte på sista sidan har jag märkt, jag uppskattar en bok om den bara gett mig en enda ny tanke, ett intressant eftersnack, ett litet huvudbry att diskutera med någon.

En av de saker jag gillar bäst med dagensbok.com är att mängden böcker i arkivet gör siten till en mötesplats för de som upptäckt en bok som har några år på nacken (eller ”ryggen” kanske jag ska säga) och vill fortsätta sin läsupplevelse även efter sista sidan. Vi älskar att prata böcker och hoppas att våra recensioner kan fungera både som boktips och som små bokcirklar.

Veckans böcker passar extra bra för samtal, hoppas du också tycker det. Här är några av dem:

Idag skriver Kari om Migrationens kraft – Därför behöver vi öppna gränser, författad  av Johan Norberg och Fredrik Segerfeldt. Ett intressant debattinlägg som aktualiserats på grund av diskussionerna kring #reva.

Anna har läst Karta över nästa värld av Joy Harjo, amerikansk poet med rötter i Creekindianernas nation. Boken innehåller såväl lyrik som prosalyrik och memoarer och tecknar en poetisk karta över ett liv, ett ursprung och allt som vi inte får glömma.

På lördag gästar Ulrica Lejbro dagensbok. Till vardags bloggar hon om böcker som Västmanländskan. Hon recenserar Så gör jag av Bodil Malmsten och Publicera dig! av Susanne Holmgren. Den förstnämnda är en poetiskt inspirationsbok, den andra en konkret handbok.

Marcus Stenberg

Publicerad: 2013-03-11 10:16 / Uppdaterad: 2013-03-11 10:23

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?