Krönika

Finskt och finlandssvenskt på bokmässan

Utbudet av finska och finlandssvenska inslag på bokmässan är förhållandevis stort. På plats finns till exempel förlaget Schildts & Söderströms som ger ut böcker både på svenska och finska i Finland. De har en egen monter och anordnar seminarier med författare som Monika Fagerholm, Robert Åsbacka och Merete Mazzarella. Andra finska/finlandssvenska arrangörer på mässan är bland andra Finlandsinstitutet och Finlands ambassad.

Monika Fagerholm, författare till böcker som Glitterscenen och Den amerikanska flickan, medverkar vid en rad seminarier på årets bokmässa. Fagerholms nya roman Lolauppochner beskrivs som ”en thriller och isande story om ovanliga människor i ett trångt sammanhang”. På torsdagen kl 13 i Schildts & Söderströms monter berättar hon mer om den. Tillsammans med journalisten Martin Johnson har Monika Fagerholm skrivit essäboken Havet och även med denna är hon aktuellt på bokmässan. För att få veta mer om Havet ska man befinna sig i Schildts & Söderströms monter på torsdagen kl 16 eller på fredagen kl 13. På fredagen kl 14:30 blir det även ett seminarium om boken, lett av förläggaren Marianne Bargum.

Finska poeten Heidi von Wright, även hon utgiven hos Schildts & Söderströms, är aktuellt med diktsamlingen Delta och gör ett antal läsningar i Rum för poesi under mässan. Detsamma gör Matilda Södergran, som är aktuell med boken Maror (ett sätt åt dig).

Robert Åsbackas senaste roman heter Samlaren och är ”en roman om barndom och ett dokument om ett brott men också om besatthet och samlande som passion”. På lördagen kl 15:30 berättar Åsbacka om boken i Schildts & Söderströms monter. Han medverkar även i flera seminarier tillsammans med bland andra Monika Fagerholm.

För att spana in fler finska tips – se bokmässans program.

Anna Carlén

Publicerad: 2012-09-22 00:00 / Uppdaterad: 2012-09-21 14:51

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?