Nyhet

Vecka 38, redan!

Det är en ynka vecka kvar innan bokmässan i Göteborg går av stapeln igen. Det märks på det febrila arbetet här på Dagensbok. Vi har möten, bokar intervjuer, läser böcker, lusläser seminariekatalogen och ser fram emot mässan och vilan som kommer efter den. Samtidigt skriver vi såklart fler recensioner för er att läsa.

På lördag presenterar vi litteratur från Finland, det fjärde landet i vår fyra veckor långa nordiska special. Vi skriver om bla. deckare, fantasy och essäsamlingar om havet (av Monika Fagerholm och Martin Johnson) och tar en titt i arkivet från landet i öst. Spana in det!

Vi har inte glömt bort att 2012 är Strindbergs år. På torsdag skriver Eva om Strindberg i Blå tornet som har skrivits av personal på Strindbergsmuseet och handlar om författarens fyra år i den bostaden, som också kom att bli hans fyra sista år i livet.

På onsdag skriver Anna Liv om systrarna Camilla Grebes och Åsa Träffs tredje bok ihop, nämligen den febriga Innan du dog. Spänningsromanen gör henne lätt andfådd. Det är tempot, tätheten och den gnagande hemligheten som berör.

På fredag skriver Ella en recension av Marie Selanders Inte riktigt lika viktigt? om kvinnliga musiker och glömd musik. Enligt Ella är det en personlig betraktelse kring varför det går så segt med jämställdheten i musikbranschen och vart alla fantastiska kvinnliga musiker tar vägen när musikhistorien skrivs. Hon hälsar att det blir många coola bekantskaper och länkar vidare.

Ja ni fattar hur det funkar, vi har fler recensioner de andra dagarna, kika in här bara!

Camilla Hällbom

Publicerad: 2012-09-17 19:02 / Uppdaterad: 2012-09-18 22:37

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?