Nyhet

Vecka 25 på dagensbok.com: Glad midsommar!

Midsommar står för dörren, och självklart firar vi på Dagensbok med en vecka fylld med böcker. Precis som vanligt med andra ord!

Imorgon skriver jag om Alva som spenderar sommarlovet i Paris där hon jobbar som modell. Ida Pyks debutroman Paris, cherié handlar om att vara ung och möta världen, om att vara hemifrån, om att ha nya vänner som man kanske inte alltid kan lita på och om att vara riktigt kär.

Därefter bjuder Richard på Bret Easton Ellis nya Imperial Bedrooms som han tyvärr inte tyckte var mycket att hänga i granen. Varför får ni veta på onsdag! Ella har läst Det andra könet av Katrine Kielos, en uppgörelse med nationalekonomins människosyn som är så lättsamt och roligt skriven att hon då och då måste dubbelkolla om det verkligen kan stämma att det är en bok om ekonomisk teori.

P D James, Death comes to Pemberley (omslag)Alltid du omslagDet enda könetParis, cherieAllt kommer tillbaka

Lina har läst en annan av säsongens debutanter, Pernilla Alm och hennes Alltid du. Lina beskriver den som en chick lit som hon har både positivt och negativt att säga om. Men framförallt är den en sträckläsare väl lämpad för slöa sommardagar.

På lördag handlar det bara om Italien. Det blir nyskrivna noveller och skön reselitteratur. Camilla har läst Nicola Laigioas Allt kommer tillbaka, hans första roman på svenska och dessutom gjort en intervju med honom. Hon skriver även om Avskedsbrev av Valeria Parella, som gjorde svensk succé med boken Väntrum. Roberto Savianos senaste bok Kom med mig har även varit ett tv-program i italiensk TV.

Marie skriver om Själamakerskan av Michela Murgia, en liten roman som utspelar sig på Sardinien på 1950-talet och som trots sitt blygsamma omfång engagerande behandlar stora ämnen som kärlek, moderskap, liv och död. Sist men inte minst får vi också en krönika om den nya italienska litteraturen från översättaren Sanna Dager. Ja ni hör, missa för allt i världen inte!

Och missade ni mot förmodan våra allra bästa boktips inför sommaren kan ni självklart kika på dem igen här!

Glad midsommar önskar redaktionen!

Emelie Novotny

Publicerad: 2012-06-18 14:00 / Uppdaterad: 2012-06-18 23:57

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?