Nyhet

Poplyrik, regn, stålbad och bilderböcker.

Regnet har öst ner och vårens knoppar har brustit. Insekterna kryper nyvakna omkring och daggmaskarna slingrar upp ur den tinade marken. Pollensnuvan är ett faktum och nu är det bara en vecka kvar av april.

I lördags hade vi stor , viktig special om förbjudna böcker. Den som missat, passa på att läsa om censur och ordets frihet och få massor av tips på litteratur.

Anna C inleder vecka nummer sjutton med att skriva om Alice Kassius Eggers Det är bara regn. Hon tycker att det är en berörande, prosalyrisk bok där poplyrik hjälper till att gestalta fram bilden av en relation och där döden är ständigt närvarande, till och med innan den inträffar.

På onsdag skriver Ella om Björn Elmbrants Europas stålbad. Krisen som slukar välfärden och skakar euron. En spännande och lättbegriplig liten bok – den tredje i bokförlaget Atlas serie Vem Europa? – om något som präglar Europa just nu och hur det eventuellt skulle kunna se annorlunda ut.

Camilla rundar av på söndag då hon skriver om fyra fina bilderböcker från olika förlag. Den gemensamma nämnaren är att alla fyra är illustrerade av Eva Eriksson.

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2012-04-23 19:57 / Uppdaterad: 2012-04-23 19:57

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?