Nyhet

Explosioner och babbel

Ny vecka, nya böcker. Varför inte rivstarta måndagen med att läsa om när Björn skriver om Oya Baydars Förlorade ord, en otäckt aktuell roman om motberättelser, familj och explosioner.

Emelie skriver om Liten parlör för älskande på tisdag. Det är en rak och ärlig kärleksroman som är uppbyggd på alfabetet. För varje bokstav är det en eller flera små berättelser eller brev från ett jag till ett du. Det är en roman som tar upp alla faser i hur det är att älska någon, och som berör hela känsloregistret.

På onsdag bjuder Richard på en liten betraktelse över James Joyces monumentalverk Ulysses, i bra men umbärlig nyöversättning av Erik Andersson.

Det våras för Babel vänner. Onsdagen den 7 mars är det dags. Ny studio, ny programledare och ny sändningstid kl 22.15. Det kommer att bli en fantastisk Babelvår enligt svt. Vi på Dagensbok är naturligvis spända, nyfikna och engagerade. De öppnar med legendaren Per Hagman. Vad tror och tycker ni?

jessikablogg_4651
Babels nya programledare Jessika Gedin. Foto: Carl Johan Söder

På torsdag, 8:e mars, bjuder vi på nyutgåvan av Marilyn Frenchs 70-talsklassiker Kvinnorummet, en feministisk vardagskildring av kvinnors villkor i 50- och 60-talens USA som på många sätt fortfarande känns aktuell och angelägen tycker Ella.

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2012-03-05 10:00 / Uppdaterad: 2012-03-05 11:40

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?