Nyhet

I Augustprisets skugga: Vecka 47 på dagensbok.com

I skuggan av augustprisutdelningen kommer det ytterligare en vecka. Det är fortfarande ingen snö i sikte, men trots det blir det ändå en jul i år också. På söndag är det första advent, därför ägnar vi lördagen åt att skriva om bakböcker. Det
blir alltifrån klassiska mjuka kakor och mormors drömmar, till moderna cookies och macarons. Så om du tvekar inför adventsbaket har vi tipsen och alternativen!

KakorKakor

På tisdag handlar det om en biografi om Sophia Albertina, Gustav III:s lillasyster, skriven av historikern Carin Bergström. Det är är 65 år sedan det sist kom ut en biografi om denna prinsessa och det är argument nog för att läsa tycker Eva.

Mot slutet av veckan blir det poesi för hela slanten, jag har skrivit om den fina och mastiga Trettiotvå poeter tjugohundraelva. Det är en bred och fantastiskt komponerad samling, precis så som antologier ska vara som fungerar både som ingång till samtidens lyrik för den nya poesiläsaren och som en påminnande samling för den erfarne poesiläsaren.

På fredag skriver vår gäst Karin Lindahl om Jan Guillous nya bok Brobyggarna, som vi redan nu avslöjar kommer att vara med i bokutlottningen som presenteras på fredag. Dessutom skriver Oscar krönika om fyrtio år med Jan Guillou vid pennan.

Trevlig läsning önskar redaktionen på Dagensbok!

Emelie Novotny

Publicerad: 2011-11-21 20:20 / Uppdaterad: 2011-11-21 20:15

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?