Recension

: Amigurumihundar
Amigurumihundar Mitsuki Hoshi
2011
Känguru
8/10

Supersöta små krabater!

Utgiven 2011
ISBN 9789186289539
Sidor 70
Orginaltitel Ami Ami Dogs
Översättare Gudrun Samuelsson

Om författaren

Mitsuki Hoshi började med att virka Musse Pigg-figurer, men gick över till att designa egna amigurumiprojekt.

Mitsuki Hoshi – författarens hemsida (på japanska).

Sök efter boken

Gillar du att virka? Tycker du om hundar? Då kommer du att älska den här boken!

Amigurumihundar av Mitsuki Hoshi är fylld av tydliga och pedagogiska steg-för-steg-instruktioner, foton och bilder som gör det lätt att skapa en hel kennel hemma. Tack vare författarens sinne för pedagogik kan även den som aldrig virkat amigurumifigurer förut följa instruktionerna. Boken inleds med ett kapitel för nybörjaren, där man får lära sig allt från hur man läser amigurumimönster till vilka redskap man behöver. Sedan kommer det roligaste, nämligen beskrivningarna till de virkprojekt som ingår i boken. Det finns tolv hundraser att välja mellan:

* Shiba
* Chihuahua
* Cavallier King Charles spaniel
* Malteser
* Dvärgtax
* Siberian husky
* Beagle
* Labrador retriever
* Dvärgschnauzer
* Fransk bulldogg
* Mops

Fast varför välja? Varför inte göra alla? Hundarna är fantastiskt söta och du känner säkert någon som kan tänka sig att bli husse eller matte till en liten garnhund. Man kan välja att göra ”vanliga” hundar eller mobilsmycken. Även om det finns gränser för hur mycket kreativ frihet man får vad gäller till exempel färger (åtminstone om man vill hålla sig inom ramen för respektive hundras) så kan man ändå variera sig med hjälp av garnets grovlek. Man kan virka hundar som är lagom stora för en liten barnahand eller riktigt pyttesmå miniatyrhundar. Det är bara fantasin (och möjligtvis synen) som sätter gränserna.

Det finns även en beskrivning på en hundkoja, samt matskål och ben. Har man satt en galet söt amigurumihund till världen så måste man ju ge den kost och logi.

Ska man vara kritisk (och det ska man ju i en recension) så hade det varit roligt med ett kapitel om amigurumihistorik också. Eller varför inte tips på hur man kan skapa sina egna mönster?

I och för sig kanske det inte behövs när författaren gör det så bra själv. Hoppas bara att författarens nästa bok, där det bland annat finns mönster till Jack Russell-terrier, toypudel, dalmatiner, papillon och bullterrier också översätts och ges ut på svenskt förlag snart.

Sofia Luthman

Publicerad: 2011-11-17 00:00 / Uppdaterad: 2015-07-02 09:24

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #4418

2 kommentarer

Som lycklig mopsägare ska jag verkligen ta och virka ett par ditos. De är ju helt gudomligt söta. Man blir liksom prillig bara av att kika på dem. Tror du att det är svårt?

Anna Liv Lidström Redaktionen 2011-11-17 21:53
 

Har funderat på att köpa boken… Jag gillar att virka men hur mycket jag än vill har jag ännu inte fått färdigt en Amigurumi… Måste nog bara köpa boken!!!!

Elisabeth Oregistrerad 2011-11-17 22:52
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?