Krönika

Emelies 10 i topp på bokmässan

1. Linas bok.

Lina
Att få följa med en bok från första ordet till det sista är en ynnest som egentligen bara författare till sina egna verk upplever. Och jag. För jag har fått följa med dagensbokskribenten Linas arbete med debutromanen Det borde finnas regler från idéstadium till nu när den är en nästan färdig roman. På bokmässan presenterades omslaget och jag ser fram emot mitt livs första och troligtvis enda dedikation på försättsbladet.

2. Mässans snyggaste monter.

EmelieAtt gå runt bland alla montrarna på bokmässan är ett nöje för oss bokälskare. Den här montern blev jag genast förälskad i. Det var ABF Göteborg och Sewilius Berg som stod för design och utformning.


3. Mens, onani och engångsligg.

Bokmässans bästa och fnittrigaste seminarium var helt klart Mens, onani och engångsligg med Sara Ohlsson och Jenny Jägerfeldt i samtal med förläggaren Ada Wester. Det konstaterades att den svåraste scenen att skriva är en onaniscen och att det är konstigt att tjejer har mens så sällan i litteraturen mot hur ofta vi har det i verkligheten. Båda författarna utlovade fler onaniscener i sina kommande böcker. Håll utkik!

4. Intervju med Cirkel-författarna.

Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren har skrivit fantastiska Cirkeln som växer för varje gång jag öppnar den. I lördags hade jag och Anna C förmånen till en pratstund med de båda supertrevliga författarna. Det blev ett samtal om ungdomstid, medieuppbåd, magi och framtid. Läs intervjun i sin helhet snart här på dagensbok.com.
Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

5. 00-talets lyrik.

00-talets lyrik
Trött efter vild bokmässenatt vaknade jag alldeles för sent på lördagmorgonen, stressade iväg och ramlade in fem minuter för sent på seminariet 00-talets lyrik. Det seminariet som jag på förhand sett mest fram emot. Eftersom Anna Hallberg var en av deltagarna i samtalet behövde jag inte bli besviken. Det blev ett samtal om lyrikens roll och utveckling under 00-talet inför antologin 32/2011. Helt klart värt att gå upp tidigt för!
Anna Hallberg

6. Matilda Ruta.

Den finaste signeringen och det vackraste bokomslaget stod Matilda Ruta för med sin Tummelisa och den andra vildmarken.
Matilda RutaMatilda Ruta

7. Läsgodiset.

LäsgodisLäsning och tablettaskegodis hör ihop så är det bara.
8. Rabén & Sjögrens appar.

Det bor ett barn i mig som älskar att pilla, trycka, upptäcka och minnas. Allt det får man med Rabén & Sjögrens nya barnboksappar. Läs, lyssna, spela memory och titta på film med dina favoritkaraktärer. Du hittar dem här!
Emelie testar appar

9. Parkbaren.

Det har sagts förr, men det tåls att sägas igen, det är på nätterna det händer på bokmässan. Och det är i Parkbaren dessa nätter utspelar sig. Träffa och prata med alla spännande människor du bara hunnit springa förbi om dagarna, använd dina Louboutinpumps, spana på författare som blir allt mer onyktra, knyt nya kontakter och ha roligt!

10. Redaktionen.

Utan världens bästa dagensbokredaktion hade bokmässan inte ens blivit hälften så bra. Tack alla ni fantastiska för fina dagar och ett strålande jobb!
Redaktionen

Emelie Novotny

Publicerad: 2011-09-26 10:01 / Uppdaterad: 2011-09-25 23:28

Kategori: Krönika

8 kommentarer

Det verkar vara en bred och fin mässa. Nästa år ska jag bara dit. Är böckerna billigare än i butik?

Zarah Oregistrerad 2011-09-26 19:31
 

Zarah, roligt om vi har kunnat inspirera dig till ett besök på mässan! det är verkligen en upplevelse.

böckerna är billigare på mässan än i både butik och webbutik. på söndagen kan man dessutom göra ännu bättre fynd när många av förlagen sänker sina priser ytterligare.

Emelie Novotny Redaktionen 2011-09-26 22:29
 

Å finaste! Ja, så är det ju faktiskt. Du har följt min bok från starten.

Lina Arvidsson Redaktionen 2011-09-26 23:23
 

Roligt! Matilda Ruta är ju min förlagskompis! :)

Frida Ulvegren Oregistrerad 2011-09-28 12:30
 

Frida, ja jätteroligt! och hennes bok är SÅ fin! ser fram emot din också!

Emelie Novotny Redaktionen 2011-09-28 14:14
 

Lina, ja, det är jättefint. längtar tills jag har den i min hand!

Emelie Novotny Redaktionen 2011-09-29 12:07
 

[...] och det vackraste bokomslaget” -Emelie Novotny listar sina favoriter från bokmässan på  dagensbok.com Like this:GillaBli först att gilla denna post. Det här inlägget postades i Uncategorized av [...]

Skryt: | DEN ANDRA VILDMARKEN Oregistrerad 2011-10-22 13:47
 

[...] är det bästa temat när man inreder sin monter borde vara en självklarhet, speciellt efter förra årets utnämnande av ABF:s monter. Trots detta hittade vi bara en monter med cirkusmotiv i år, boken Cirkolis skriven av Patik [...]

7 snyggingar på bokmässan | dagensbok.com Oregistrerad 2012-10-03 22:29
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?