Krönika

7 snyggingar på bokmässan

Ännu en bokmässa till sin ände. Jag sitter hemma med den eviga förkylningen som följer med för många möten, för sena kvällar och för mycket jobb och tänker tillbaka. Det är svårt att samla och sålla bland intrycken när de är så många. För mig är det ändå dessa sju snyggingar som stannar kvar:

TygkassarTygkasse

1. Att tygkassar hör till bokmässor råder det ingen tvekan om. Och att vår egen dagensbokkasse tillhörde favoriterna är förstås en självklarhet. Med och slåss om titeln bokmässans snyggaste tygkasse var även Bookeds grafiska och Sekwas färgsprakande.

anteckningsbok2. Jag tillhör de få som fortfarande tycker om att skriva i anteckningsbok. Datorer och smartphones i all ära, men det är när pennan nuddar papperet som tankarna tänks bäst. Och mässans snyggaste anteckningsbok fanns i förlaget Leopards monter. Leoparder, böcker, tekoppar och porslinsdockor för en ynka tia, kan det bli bättre?

Du och jag och vi3. Att jag är en hästbokstjej utan dess like är ingen nyhet för er återkommande dagensbok.com-läsare. Dagarna innan mässan hade jag fått äran att läsa Pia Hagmars sprillans nya hästbok för vuxna som pdf, skrattat och gråtit med den. På mässan fanns den i fysisk form, direkt från tryckeriet med längtan om att inte alls befinna sig på stökig mässa utan långt ute i skogen på varm hästrygg. Eller i alla fall djupt inne i en bok om hästar.

Vem?4. Bokshoppingen gick lite sådär i år måste jag erkänna. Inga jättetunga bokkassar med hem, inga nysignerade böcker, inget hål i plånboken. Istället slog jag till på några exemplar ur Stina Wirséns Vem? serie att komplettera samlingen där hemma med. Dessutom var de perfekt läsning hem på tåget på söndagkvällen.

Anna och Emelie5. Snyggaste montertilltugget fanns utan tvekan i Printz Publishings monter på lördag eftermiddagen. När Anette Rosvall signerar kokboken Det bästa från Magnolia Bakery New York serveras det självklarat mini cup cakes i alla dess färger och vi på Dagensbok råkade ha vägarna förbi. Mums och tack!


6. Att cirkustema är det bästa temat när man inreder sin monter borde vara en självklarhet, speciellt efter förra årets utnämnande av ABF:s monter. Trots detta hittade vi bara en monter med cirkusmotiv i år, boken Cirkolis skriven av Patik Stigsson. Dystopiskt, vackert och mystiskt.
CirkoliCirkoli

Boktorn7. Det är en konst att stapla böcker, det vet alla som jobbat i bokhandel, stått i monter på bokmässan, haft för många böcker hemma. På Massolit förlag visar dom sig dock vara proffs! Tanken att räkna hur många Återvändaren av Dan Buthler och Dag Öhrlund dom fått in i sitt boktorn slog mig, men fullföljdes tyvärr inte. Men många böcker var det!Vilka snyggingar sprang du över på årets bokmässa?

Emelie Novotny

Publicerad: 2012-10-03 21:00 / Uppdaterad: 2012-10-03 22:56

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?