Nyhet

Sommaren är kort: vecka 31 på dagensbok.com

Aldrig förr har det väl känts som att sommaren går fortare än nu? Redan augusti och allt som är planering inför en sprängfylld bokhöst tar sin början. Jag tycker inte att jag har hunnit läsa någonting i sommar, men sen har jag heller inte haft någon semester. Just nu kämpar jag mig fortfarande igenom Karl Ove Kanusgårds etta, ihärdigt hävdandes att jag inte läser för att ha roligt. Inser däremot att det är så mycket lättare att läsa när läsningen är lustfylld.

Därför har vi som vanligt späckat veckan med böcker som är roliga att läsa, och böcker som vi läser av andra anledningar. Igår tog Anna N med oss på en nostalgitripp till 1990-talets mitt, Sara Hanssons Vi håller på med en viktig grej påminner oss om att det faktiskt var Spice girls som myntade uttrycket Girl power.

Sommar

Idag har Maria krupit fram från bakom skämskudden och skriver om Livet Deluxe av Jens Lapidus, den tredje och sista delen i Stockholm noir -trilogin. Den blir dock inte mycket mer än en tråkigare kopia av Snabba Cash.

Senare i veckan tar Irene oss med bland Sveriges kommuners slogans i Var femte invånare är en häst. Det är en smårolig och putslustig bok, som passar bäst att läsa en liten bit i taget, kanske på sommarens roadtrip? Tommy och Morten Andersen bjuder på fotografier från ett Oslo före bomben. Svartvita och korniga bilder skildrar stadslivets energi och stadens tecken, en sprucken vägg, en bit grafitti, ett blommande körsbärsträd.

Det lär bli sommarens varmaste vecka om man ska tro kvällstidningarnas löpsedlar. Grabba en bok och försvinn in i skuggan!

Emelie Novotny

Publicerad: 2011-08-02 15:00 / Uppdaterad: 2011-08-02 14:58

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?