Nyhet

Vecka 29 på dagensbok.com

Det är mitt i sommaren. Industrisemester, tomma gator, tomma arbetsplatser. Vi gissar att ni är nån helt annan stans för tillfället. Men när ni tar en paus i semestrandet för att kika in på dagensbok.com bjuder vi ändå på en vecka full av recensioner.

dagensbokmarke

Tills idag har Lina studerat de fyra handböckerna Våga analsex, Våga cunnilingus, Våga SM och Våga fellatio, utgivna av Xstorys förlag, blandade författare. Lina är både för och emot, har lärt sig en del men har också en del invändningar mot dessa eggande små upplysningsböcker.

Ella hakar på sextemat med en bonus: antologin Sexualitetens omvandlingar, en samling kulturanalytiska perspektiv på ungdomars tankar kring sex, identitet och jämställdhet. En intressant bok som fick henne att fundera på i vilken utsträckning vi faktiskt går framåt när det gäller vår tolerans kring andra människors privatliv.

Senare i veckan kommer ytterligare en bonus från Ella, nu på Shakespeare-komedin Som ni vill ha det, en charmerande och nästan tramsig pjäs med en viss mörkare botten och relevans även för nutiden. Som ni vill ha det spelas för övrigt just nu i Vadstena i regi av Pontus Plaenge, konstnärlig ledare för Shakespeare på Gräsgården. Ella intervjuade honom för några år sedan i samband med en Shakespeare-special här på dagensbok.com.

Anna Liv har läst Sophie Hannahs Aldrig mer. En spännande, psykologisk thriller som suger musten ur en på samma satt som en krävande kompis. Vad ar sanning och vad ar lögn? Vem kan man lita på?

Anna C skriver om Cecilia Davidssons Det man har och det man drömmer om. En modern rödluvehistoria om ideologi vs kärlek, drömmar vs verklighet och kvar landsbygdssommar.

På lördag blir det miljötema med Tim Jacksons Välfärd utan tillväxt – så skapar vi ett hållbart samhälle. En eller annan bonus på det temat utlovas också från Ella.

På söndag skriver Emelie om två skräckromaner från Mörkersdottir förlag av Frida Edman, Den inneboende som nyss kommit ut och Förvriden från förra året. Två böcker med potential som tyvärr faller på bristande redaktörskap och redigering, enligt Emelie.

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2011-07-18 22:07 / Uppdaterad: 2011-07-18 22:15

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?