Nyhet

Sommar och sol. Vinden och havet och doft av kaprifol.

Sällan blir man så sugen på att läsa böcker som i dessa tider, och det finns en hel del att välja och vraka emellan gott folk.

I dag måndag recenserar Oscar en postapokalyptisk zombie serietidning: The Walking Dead av Robert Kirkman. Handlingen är kanske inte helt originell tycker Oscar. En småstadspolis vaknar upp i ett öde sjukhus och upptäcker att världen gått under medan han legat i koma. Men genom att lägga fokus på välbeskrivna karaktärer och undvika skräckfilmsklichéer så blir resultatet utmärkt.

På tisdag skriver Anna N om Sjöpojken av Kristina Sigunsdotter. En mörk, hemsk och vacker poetisk saga. Anna N fångades och fascinerades av boken.

På onsdag har Maria läst Charlotte Qvandts Du ser Draken genom fönstret. Om att förlora sin mamma och själv bli en. Det är en bok som handlar om hur det är när en mamma får cancer. Från början tror man att Charlottes mammas cancer går att bota, men man tvingas sedan inse att så inte är fallet. Maria tycker att det är en ömsint och naken berättelse. Jag har passat på att intervjua Charlotte Qvandt. Det blev ett samtal om både skrivande och sorg.

Går ni och funderar på vad ni ska läsa i sommar? I hammocken eller på klipporna, eller rent av i sängen en regnig dag. Hemma eller i ett fjärran land. På lördag delar redaktionen med sig av sina bästa boktips. Jag vågar lova att där finns något för alla.

Många sköna läsupplevelser önskar redaktionen på dagensbok.com

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2011-06-13 21:25 / Uppdaterad: 2011-06-13 21:38

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?