Krönika

Vilken bok tar man med sig till bokmässan?

Det är kvällen innan bokmässan och jag packar ner sånt som man behöver i väskan, bekväma skor, pennor, lagom varma tröjor. Ny anteckningsbok, svarta bläckpennor, jag laddar datorn och kameran. Inser att en tågresa till Göteborg tar 3 timmar och att jag precis har läst ut boken jag hållit på med. Så plötsligt måste jag välja en bok att läsa på tåget till bokmässan, för vad skulle jag annars ägna mig åt, men vilken bok tar man med sig till bokmässan?

Väljer man en som man redan läst och vet att den är dålig så man utan dåligt samvete kan slänga den när man är framme? Fast slänga böcker på en bokmässa kanske man inte får, eller bör göra, känns på något sätt riskabelt. Eller så läser man in sig på en av författarna som man hoppas få sig en pratstund med, så att man är extra påläst. Ett annat alternativ är ju att läsa en bok som man tror är bra, så att man sedan kan köpa den i julklapp till alla man känner. Rent platsmässigt borde det i alla fall bli en pocket, så att den inte tar yta och vikt när man ska hem sen igen (om den nu får följa med). För alla som har varit på bokmässa vet ju att hemfärderna för med sig tungt bagage. Därför gäller det att prioritera!

Så vilken bok tar du med dig till bokmässan?

Emelie Novotny

Publicerad: 2010-09-23 00:00 / Uppdaterad: 2010-09-27 14:26

Kategori: Krönika

5 kommentarer

Jag funderar att ta med mig två st, men det kommer i slutändan bli en är jag säker. Valet står mellan Ankomstens gåta av Naipaul som jag för tillfället läser och Afrika – historien om en kontinent. Den senaste köpte jag nyligen för en tia, ej tänkandes att bokmässans tema är just Afrika. Skulle vara passande att läsa på ordentligt inför, men jag kommer inte hinna läsa ut den känner jag. Så bäst att fortsätta med söliga Naipaul, eller kanske inte. Några dagar kvar, får se hur jag känner…

Mili Oregistrerad 2010-09-23 01:37
 

Ingen alls. Bussresa över dagen, och om jag läser på bussen kräks jag. Hu, så tråkigt jag kommer ha de där timmarna.

Stina Sigurdsson Redaktionen 2010-09-23 08:59
 

Stina, jag lider med dig, men kanske skulle en ljudbok vara på sin plats?

Mili, Afrikaboken låter ju strålande i sammanhanget, alltid bättre att ha läst lite än inget alls!

Emelie Novotny Redaktionen 2010-09-23 12:39
 

Har just läst Utställningen av Ashley Earls Davis (Styx förlag). Eftersom den är så bra tar jag med mig denna pärla till bokmässan och läser den en gång till. Vilken roman! Den slår allt. Är det någon som vet någonting om författaren? Är han svensk?

Johanna Frick Oregistrerad 2010-09-24 19:35
 

Johanna, här kan du läsa mer om Ashley Earls Davis http://styxforlag.com/UTSTALLNINGEN.html, kommer från Sydney men bor numer i Stockholm. och vill du veta mer så mejla förlaget. och hoppas att du hade en fin bokmässa!

Emelie Novotny Redaktionen 2010-09-27 14:43
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?