Krönika

Ny vecka på Dagensbok.com

I förra veckan ägnade jag en dag åt att vitbetsa min bokhylla. Eftersom jag tänkt utföra denna syssla i sisådär ett år och eftersom jag hela tiden tänkt att ”inga böcker behöver vara på sin plats eftersom jag ju ändå skall måla snart och då måste ju allt ändå plockas ner och hamna i oordning” så var det en väldig röra i den.

När jag satte upp böckerna i hyllan igen fick jag för mig att undersöka hur många av dem jag egentligen har läst. Ett ganska nedslående resultat om jag skall vara ärlig. En talang jag har är nämligen att köpa böcker och då det ju går mycket snabbare att köpa än att läsa bildas en viss kö.

Dock vägrar jag ge mig själv köpstopp på något så nödvändigt som böcker och vem vet, kanske införskaffar jag någon av de böcker vi på dagensbok recenserar i veckan:

I går recenserade Emelie Mari Jungstedts Den farliga leken, som utspelar sig på Gotland och är en småspännande deckare. Enligt Emelie är Jungstedts bok inte superspeciell, men den fungerar ändå bra som tidsfördriv under semestern.

Senare i veckan recenserar Lina Lämna mig inte av Stig Sæterbakken. För den som gillar böcker om krossade hjärtan och stora känslor, uppväxt och igenkänning borde den passa utmärkt då den handlar om just det. Lina verkar tycka den är ganska så fantastisk. Exakt hur mycket får du reda på senare i veckan…

Ellie har läst Elizabeth Kostovas tegelsten om konst och kontroll där pedanten och psykiatern Dr Marlowe tar sig an den inbundne och deprimerade konstnären Mr Oliver. Något som visar sig lättare sagt än gjort. Läsaren får följa med på en odysée genom konsthistorien, en roadtrip genom USA och så en historisk resa till 1880-talets Frankrike. Ett spännande Dr Jekyll and Mr Hyde-tema som enligt Ellie tyvärr går förlorat i ett otal alltför detaljerade beskrivningar.

Tangoexperimentet av Maria Thörnqvist har Ebba satt tänderna i. Boken beskrivs av Ebba som såväl en reseskildring som en sociologisk undersökning och kärleksroman där författaren bestämmer sig för att använda sig själv som försöksobjekt för att utforska tangons väsen. Låter spännande tycker jag och ser fram mot att få ta del av Ebbas synpunkter senare i veckan.

Allt gott!

Hälsar redaktionen för dagensbok.com

Maria Carlsson

Publicerad: 2010-07-13 23:50 / Uppdaterad: 2010-07-13 23:51

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?