Nyhet

Stig Dagerman hyperaktuell igen

Stig Dagerman är på nytt aktuell på svenska och utländska förlag. På Norstedts förlag har nu i mars Tysk höst utkommit med ett förord skrivet av Elfriede Jelinek och Bränt barn med ett förord skrivet av Per Olov Enquist. I september utkommer Ormen på nytt, till vilken Siri Hustvedt ska skriva förordet. Förordet till romanen De dömdas ö ska skrivas av J.M.G. Le Clézio. Denna roman hade i fredags, den 12 mars, världspremiär som teaterpjäs på Moment:teater i Gubbängen utanför Stockholm. Regissör är Pontus Stenshäll.

I Frankrike och Italien har intresset för Stig Dagerman alltid varit stort. Och nu är även amerikanska förlag intresserade. Liksom i Sverige kommer Dagermans böcker snart ut i nya upplagor i Tyskland. Till exempel ger förlaget Eichborn i april ut Bröllopsbesvär, som på tyska har titeln Schwedische Hochzeitsnacht.

Här på dagensbok.com har vi sedan länge en temasida om Stig Dagerman. Se länk ovan.

Eva Björnberg

Publicerad: 2010-03-14 18:00 / Uppdaterad: 2010-03-16 07:53

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?