Krönika

WorldCat Identities

OCLC, Online Computer Library Central, med säte i Dublin, Ohio i USA, administrerar WorldCat, som är världens största bibliografiska databas. WorldCat Identities är baserad på ihopsamlad information från denna gigantiska bibliotekskatalog. Här finns samlad information om bland andra författare. Du kan se hur mycket som publicerats av och om en författare, år för år i en grafisk bild. Det finns även information om på vilka språk det finns översättningar, och listor med personer och ämnesord, som anknyter till och beskriver författarskapet.

Som exempel, se hur årets nobelpristagare i litteratur presenteras: J.-M. G. Le Clézio.

Eva Björnberg

Publicerad: 2008-10-24 22:07 / Uppdaterad: 2010-02-06 12:29

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?