Recension

: Serenity: Those left behind
Serenity: Those left behind Joss Whedon
2006
Dark Horse
2/10

Bored now Â…

Utgiven 2006
ISBN 1593074492
Sidor 80
Språk engelska
Illustratör Will Conrad m fl
Medförfattare Brett Matthews

Om författaren

Joss Whedon, född 1964, är onekligen mest känd som mannen bakom teveserierna Buffy the Vampire Slayer, Angel, Firefly (och sedemera filmen Serenity) och Dollhouse. Whedon har framför allt arbetat som manusförfattare och regissör inom film och teve, men också medverkat i en rad serietidningar.

Whedonesque – En av många fansajter tillägnade Whedon.

Whedon på Wiki – Wikipedia om Joss Whedon.

Sök efter boken

Problemet med att vara så sjukt bra på att välja skådespelare och få ut det bästa av dem som Joss Whedon är, är att om man sedan drar iväg och gör andra saker med samma karaktärer – ja, då blir skådespelarna lätt saknade.

Serenity: Those left behind är för all del väldigt snyggt tecknat – på ett klassiskt actionseriesätt – men de porträttlika karaktärerna känns ändå plågsamt platta. Till viss del beror det förstås på att albumet tillför mycket lite, vare sig till karaktärsutvecklingen i sig eller till Firefly/Serenity-berättelsen som helhet.

Those left behind utspelar sig mellan tv-serien Firefly och filmen Serenity och fyller i luckorna dem emellan. Här får vi till exempel se hur Book och Inara faktiskt lösgör sig från Serenity och dess besättning och hur The Operative slutligen får uppdraget att leta rätt på Simon och River. Här finns en misslyckad kupp och en svävarjakt och en hämndlysten gammal fiende som dyker upp. Behandskade agenter drar i trådarna och en fälla gillras. På ett övergivet rymdskepp svävar tyngdlösa lik och River kläcker ur sig ett och annat djupsinnig nonsensyttrande. Alltsammans känns som en vag, ratad skiss som aldrig hann utvecklas i tv-serien och istället fyllts ut med en jädra massa upprepningar.

Se om serien eller filmen istället. Leta roliga Whedon-citat på nätet eller gå ut och sparka på några löv. Those left behind lämnar i alla fall ingen gladare.

Ella Andrén

Publicerad: 2008-09-13 00:00 / Uppdaterad: 2011-01-30 22:26

Kategori: Recension | Recension: #3046

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?