Nyhet

Ny Tolkien släpps på tisdag

Det är trettio år sedan det kom en ny bok av J R R Tolkien. Kanske inte så förvånande, med tanke på att författaren varit död i trettiofyra år. På tisdag släpps emellertid The Children of Húrin. Boken, som ska utgöra en tidig del av Tolkien-universumets historia, lämnades ofullbordat i och med författarens död. Nu har hans son, Christopher Tolkien, som även sammanställde Silmarillion, färdigställt verket.

Efter Peter Jacksons succéfilmer förväntas också The Children of Húrin bli film inom kort. Förlaget, engelska HarperCollins, ska redan ha tagit fram en trailer, baserad på illustrationerna av Alan Lee.

Ella Andrén

Publicerad: 2007-04-13 13:32 / Uppdaterad: 2010-01-05 23:55

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?