Recension

: The art of rebellion 2
The art of rebellion 2 C100 .
2006
Publikat
8/10

Påkostat om gatukonst

Utgiven 2006
ISBN 398099094X
Språk Engelska

Om författaren

C100 (a.k.a. Christian Hundertmark) är född 1978. Han började måla graffiti 1989, men gick senare över till annan form av gatukonst. Han har också startat konst- och designbyrån C100.

C100 – Författarens konst- och designstudio.

Sök efter boken

Ni har säkert alla sett något av det på stan, och här trängs gatukonst i alla dess former. Häftigt, dumt, tankeväckande, anskrämligt, provocerande, drygt, vackert, oförståeligt, roligt, förlösande, olagligt och mycket mera. Man får ta del av mängder av olika verk och strömningar när C100 samlar ihop gatukonst från alla möjliga håll i världen. Det gäller även konststilar och material – installationer, graffiti och väggmålningar, reklamsabotage, affischer, collage, stickers med mera samsas om vartannat.

Att säga att boken är rikt illustrerad är en underdrift: boken består nästan uteslutande av återgivningar av konstverken, i fullfärg. Ibland är de kommenterade av konstnärerna själva, ibland förekommer de utan någon som helst kommentar. Eventuella kommentarer är i nästan samtliga fall mycket korta.

Ibland är konsten mycket uppenbart politisk, ibland verkar det handla om konst enbart för konstens skull och i vissa fall kanske främst för att framhäva konstnären själv … Men kanske hade det varit intressant med någon text om vilka verk som har inkluderats och varför, inte minst med tanke på bokens titel? Som boken nu är upplagd verkar närmast vad som helst som framställts på allmän plats passa in i C100:s syn på upprorisk konst.

Mycket snyggt är det i varje fall. Ett givet inköp för den konstintresserade, eller som en mycket cool bok för kaffebordet.

Klas Rönnbäck

Publicerad: 2006-11-03 00:00 / Uppdaterad: 2006-11-03 00:00

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #2250

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?