Recension

: Spelet
Spelet Neil Strauss
2006
Natur och Kultur
2/10

Åsså spolar vi…

Utgiven 2006
ISBN 9127112454
Sidor 458
Orginaltitel The Game
Översättare Ingela Bergdahl

Om författaren

Fotograf: Bild från Natur och Kultur

Strauss är journalist och skriver för bl.a Rolling Stone och New York Times. Som författare är han mest känd för att få till schyssta självbiografier åt stjärnorna, bland annat Marilyn Mansons ”The Long Hard Road Out of Hell” och Mötley Crües ”The Dirt”, vilka båda hyllats av kritikerna.

Sök efter boken

… snabbt ner skiten. Dummare än så här blir det nog inte.

Jag har beundrat Neil Strauss hantverk. Hur han lyckas spökskriva så elegant att man nästan tror att det är Stjärnan själv som plitat. Hur han vet vad som är intressant och vad som inte är det. Hur han lyckas hålla tillbaka mycket av det självförhärligande som självbiografier ofta innehåller. Fler borde anlitat Strauss, av just den anledningen (läs Tommy Lee och Anthony Kiedis).

De intervjuer han gör i Rolling Stone är alltid de intressantaste och han har trovärdighet som ingen annan. Tydligen räckte inte det, eftersom Strauss ansåg sig vara så dålig på att få kontakt med det motsatta könet att han var tvungen att söka upp inte en, utan flera "raggningsgurus" för att lära sig att, ja, just det, ragga.

Sånt är ju alltid suspekt, ungefär som snabbdejting eller respektera kuken-seminarier. Att erkänna att man är så weird att man inte kan träffa någon på vanligt sätt utan att först gå kurs.

Det mest suspekta är väl just syftet med de olika tekniker man får lära sig av guruerna. Målet är inte egentligen att våga ta kontakt med tjejer, potentiella dejter eller flickvänner. Nej, målet är att få telefonnummer/hångla/ha sex och sedan inte ses mer, utan vandra vidare till nästa tjej. Om man fokuserar på endast en tjej rubbar det mönstret, och taktiken misslyckas.

Kvinnosynen är inte ens något jag tänker diskutera eftersom det är rätt uppenbart hur det står till med den saken. Människosynen, däremot, kan man fundera ett tag på. Anledningen till att killarna i gruppen söker sig till gruppen, och senare till huset Project Hollywood, är att de anser att de är (och anses vara) så oattraktiva och tafatta att de behöver ha professionell hjälp. Hjälpen består i att lära sig en serie handlingsalternativ som ska leda fram till ett så kallat avslut.

Det är en krigsplan som åsyftas. Spelaren ska "välja ut en måltavla", "isolera henne" samt "krossa allt moststånd". Särskilt bra är det att avsluta med en tjej som redan är upptagen,eftersom man då även utmärker sig som alfahanne, ledaren i flocken framför de andra. En kille som inte lyckas med sina avslut är inget värd.

Tjejerna är alltså "måltavlor", targets, och den som får flest avslut är gruppens kung. Knepen man ska använda sig av är så idiotiska att man inte tror att det är sant. Ett av de mest kända tricken för att få någons uppmärksamhet är att ha lite ludd(!) i fickan. Detta ludd placerar man så ut på sin måltavla, varpå man låtsas upptäcka och ta bort nämnda ludd. I övrigt är det bra att nonchalera måltavlan och gärna förolämpa henne milt, tjejer gillar sånt. Särskilt snygga tjejer, och det är ju bara snygga tjejer man ska intressera sig för.

Ett annat bra trick är att klä sig i pråliga kläder eftersom man då sticker ut från mängden. Måste vara skönt att höra för alla silverskjortor där ute. Grattis!

Budskapet är enkelt;man duger inte som man är.

Resten av historien är oerhört förutsägbar och naturligtvis slutar det med att Neil hittar en tjej som raggningsreplikerna inte funkar på (En! Det måste finnas miljarder tjejer som är smarta nog att se igenom det här) och så blir han kär i henne och lämnar gruppen.

Nej, jag blir illamående. Rädda pojkar FÅR faktiskt kyssa vackra flickor. Lämna tarotkorten hemma bara.

Det jag gillar är att man får veta att Courtney Love är en trevlig och smart tjej, om än med lite excentriska vanor.

Annars är det här, och Neil Strauss, en stor besvikelse. Det kallas reportagebok. Även om författaren överger spelet så småningom, och inser hur tom man blir av ytliga kontakter, så imponeras han ändå av sina läromästares handgrepp, så att säga. Teorin har blivit en global succé, och det finns tusentals grupper världen över som lär ut dessa raggningstekniker. Man får väl hoppas att det skänker lycka åt någon.

Textutdrag (Visa/göm)

Anna Larsson

Publicerad: 2006-07-17 00:00 / Uppdaterad: 2009-06-16 13:36

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #2097

38 kommentarer

Search and destroy.
Rädda pojkar får aldrig kyssa vackra flickor.

. Oregistrerad 2006-07-17 00:52
 

Boken hade sina poänger men föll på två saker: För det första var den enormt repetiv och förutsägbar och för det andra så är alla knepen så idiotiska att boken får stora trovärdighetsproblem. Några killar som ser ut som queera amerikanska nu-metalfans drar dåliga raggningsrepliker för sina ultiamta tiopoängare; det vill säga skabbiga platinablonderade silikonbrudar… Infantilismen är total. Dock så är berättelsen om dekadensen bitvis ganska underhållande, det stora problemet blir bara, som du säger, att han på något sätt är så imponerad av det där livet.

Han förutsätter på något sätt att alla vill vara som de där "coola killarna" på typ "mtv" som får alla strippor. Något som kanske inte direkt är applicerbart på svensk förort.

J Oregistrerad 2006-07-17 12:14
 

Skriver han utifrån "den typiske amerikanen" snarare än sig själv? Eller är det att hitta den karaktären han misslyckas med?

C Oregistrerad 2006-07-18 15:31
 

Anna Larsson har ingen koll – klart att rädda pojkar INTE får kyssa vackra flickor. Har aldrig varit så, kommer aldrig bli så.

Om man är dålig på något, ragga tjejer t.ex., får man helt enkelt ta och lära sig hur man gör (kan göra). Detta lär dessa raggningsproffs ut, och det fungerar ju uppenbarligen.

Fredde Oregistrerad 2006-07-22 14:43
 

Ja visst har Fredde helt rätt. Är man dåligt på något så får man göra vad man kan för att lära sig bättre.
Alla killar drömmer om att träffa tjejer, och att då vara blyg, osäker, vilsen och kanske inte se så bra ut gör att många, kanske de flesta, aldrig lyckas träffa nån av de man drömmer om.

Visst håller jag med om att det är ytliga metoder som används i många fall, i och med att det är förbestämda repliker och tricks som används om och om igen. Killarna går ju ut för att öva upp sin förmåga att våga ta kontakt med och attrahera kvinnor. Det är vad det hela handlar om.
Det är ingen tävling om vem som får omkull flest tjejer, och jag kan inte minnas att jag nånstans såg att den med flest "avslut" blev kvällens kung.
Det är heller ingen bok med bilder, så hur J kan säga att tjejerna är platinablonderade silikonbrudar förstår jag inte.

Nä, synd att boken blev så pass sågad.
Det är ingen fictionbok, så de metoder som beskrivs fungerar uppenbarligen, hur ytliga de än ter sig.

Att jobba med att ta fram det bästa och mest attraktiva hos sig själv, samt försöka nå det man vill uppnå på kärleksfronten ser jag inget fel i.

Patrik Oregistrerad 2006-07-22 15:34
 

Eftersom han skriver att det är strippor, porrstjärnor och s.k. "tiopoängare"? Kanske inte direkt de intressantaste människorna.

J Oregistrerad 2006-07-23 15:44
 

mycket bra recension, trisst bara att man verkligen inte vill läsa boken nu och se ifall vi är överens.

Jerker Kaj Oregistrerad 2006-07-24 15:56
 

Innan nästa person ger sin åsikt om denna bok – gör detta:

1. Läs boken

2. Ljug inte

Folk här pratar om att raggknepen bara fungerar på porrstjärnor och bimbobrudar. De som faktiskt läst boken vet att så inte är fallet. Visst raggar Strauss upp denna typ av kvinnor, men som han själv säger: "Spelet fungerar på alla typer av kvinnor".

Bittra bokrecensenter inkluderade.

Saxar lite från sidan 215 och framåt:

"Petra var en nittonårig tjeckiska med långt kastanjebrunt hår…"

"Anya, en tjugotvåårig kroatiska med knivskarp hjärna…hon utstrålade självförtroende, sensualitet och god uppfostran"

"Laranya var en bortskämd judisk överklassflicka…"

+ diverse blondiner, äldre ryska kvinnor, servitriser och affärskvinnor. Kvinnor av olika etnicitet och stil.

Vidare tycker jag att när man läser Anna Larssons minst sagt syrliga recension får man bilden av att "de cyniska och själviska männen ska ge sig ut på krogen och hitta några stackars försvarslösa kvinnor att utnyttja". Precis som om dessa kvinnor INTE GÖR ETT EGET VAL. Snacka om kvinnoobjektifiering. Eller jag kanske missat någon sida i boken där våld/tvång förekommer?

Raggfärdigheterna som lärs ut kan användas till vad man vill. Att få sex eller till att skaffa en tjej att dejta/gifta sig med. Raggningsexperterna fokuserar på att få sex. Detta tycker tydligen Anna Larsson är fel/fult. Jag undrar varför…

Sen måste jag kommentera två saker till. Anna Larsson skriver "Strauss ansåg sig vara så dålig på att få kontakt med det motsatta könet att han var tvungen att söka upp inte en, utan flera "raggningsgurus" för att lära sig att, ja, just det, ragga".

Man behöver inte vara ett sociopatiskt UFO som aldrig haft en tjej för att ha mycket glädje av en raggkurs/ragglitteratur. Jag har själv blivit bättre på att prata med människor i största allmänhet efter att ha läst diverse böcker i ämnet.

Anna Larsson skriver också "Budskapet är enkelt;man duger inte som man är".

Ska man skratta eller gråta? Fruktansvärt löjlig sak att skriva. Om du är en kille som gång på gång lyckas skrämma iväg de tjejer som du tagit mod till dig att gå fram till – ja då kanske man kan uttrycka det som Anna Larsson skriver: Du duger inte som du är.

Det handlar om att LÄRA SIG nya färdigheter. Sätt att prata, kroppsspråk, ett sätt att tänka/bete sig samt ett par inövade repliker att droppa i passande situationer är alltid bra att ha.

Men ska man inte vara sig själv då?, kanske någon undrar. Jo, men tänk efter – hur beter du dig när du vill prata med en tjej du är intresserad av? Du är antagligen trevlig och vill vara intressant. Det är EN del av dig. Du är förmodligen inte på detta viset 24/7. Om denna del av dig inte fångar kvinnors intresse måste du helt enkelt förbättra den.

Fredde Oregistrerad 2006-07-31 10:29
 

Snacka om motstridiga recensioner på två böcker som till stor del behandlar samma ämne.

http://www.dagensbok.com/index.asp?id=2278

Patrik Oregistrerad 2006-08-10 17:07
 

Fy fan! Att som recensent klanka ned på människosynen i en sån här bok samtidigt som hennes egna vedervärdiga människosyn lyser igenom så klart att det får mig att vilja spy!

Citat:
"Att erkänna att man är så weird att man inte kan träffa någon på vanligt sätt utan att först gå kurs."

Ja, hur konstigt Anna Larsson än tycker det är så finns det miljontals killar och tjejer som känner sig EXAKT så "weird". Som kanske behöver gå en kurs för de kommer inte någonstans med det de redan har. När hon klankar ned på det visar hon tydligt sin åsikt att de stackars killarna och tjejerna får vackert finna sig i att aldrig hitta någon eller lita till försynen(vilket är lika med noll) och de som är bättre lottade som Anna själv kan leva lyckliga i alla sina dagar. DET är en elitistisk och vedervärdig människosyn!

Dessutom pratar hon om att träffa någon på "vanligt sätt". Vanligt sätt? Som i normalt då eller? Då ska jag förklara för stackars Anna att ALLA möten, precis ALLA, består av en konstruktion! Hur det nu än gick till när du träffade din kille var det någon av er som "bröt läget" och skapade något nytt genom att t ex säga något. Där igenom fick ni kontakt och det kanske du ska vara jävligt glad för? Att bryta ett läge och med hjälp av fantasi och kreativitet är en konstruktion som skapas i just det ögonblicket. Hur du än vill se på det! Det finns inget vanligt eller normalt i det. Förutom att det ÄR det som vi behöver göra för att komma någon vart. Och hur gör man då?

Boken försöker få oss att fatta att vi kan VÅGA ta det steget som gör att vi träffar någon så att vi slipper vara ensamma. Dessutom försöker den visa på hur vi också kan bli bättre på det. Jag är en av dom som känner att boken gav mig en kick att VILJA FÖRÄNDRAS. Jag förstår mycket väl vad det kan leda till för tomt liv eftersom boken också klart och tydligt tar upp detta i första kapitlet! Men jag tror också att det kan leda till mycket gott och jag vill försöka bryta dödläget i mitt liv. Och det spottar Anna på?

Och som någon annan redan har påpekat är det ingen som tvingar någon in i någonting.

Anders Oregistrerad 2006-08-10 23:03
 

Jag håller med dig Anders. Blir också upprörd av Anna Larssons galla som hon spyr över män som vill bli bättre på att flirta/ta kontakt med det motsatta könet.

Vissa män är födda med en personlighet som attraherar kvinnor – andra är det inte. Dock kan dessa bortkomna män lära sig att bli lite mer attraktiva :-) Men hur lätt är det att gå fram till en grupp människor och börja hålla låda i syfte att ragga på en tjej i sällskapet? Föredrar nog set om två :-)

Såvitt jag minns har alla recensioner jag läst av denna bok varit mycket positiva. Inte så konstigt eftersom den är en väldigt underhållande och bra bok.

Borde inte en bokrecensent ge en mer objektiv bild av en bok? Anna "the hater" Larsson verkar ju hysa ett personligt agg mot män som söker kontakt med kvinnor. Det är ju som om en Ford-fantast skulle såga en bok om Volvos historia t.ex., bara för att den inte handlar om Ford.

Fredde Oregistrerad 2006-08-23 11:56
 

att en femenist ska recensera böcker av detta slag ger en väldigt felaktig bild av vad boken egentligen handlar om, och det har just skett då A.L (Anna Larsson) fick detta uppdrag. Boken är värd att läsa och dessa tekniker som lärs ut i boken fungerar faktiskt, vissa mer än vissa andra. Den visar även på ett väldigt bra sätt hur vi människor fungerar när vi träffar nya parters.

Fredrik Oregistrerad 2006-09-09 19:02
 

Personligen gillade jag the game boken… efter det surfade jag på internet och hittade även ett svenskt forum som sysslar med samma sak =) http://www.sweseduction.com är adressen dit btw. Hej svejs!

Tobbe Oregistrerad 2006-09-19 15:05
 

Först och främst så bör man läsa den engelska utgåvan, alltså orginalet. Översättningen verkade vara ganska halvhjärtad.

Sen så undrar jag varför man klankar ner på den här som om den vore en seriös roman och författaren har misslyckats totalt. Själva innehållet är ju så idiotiskt roligt och jag skrattade så jag grät vissa stunder. Dom är miserabla hela högen men ingen kan fan komma och säga att dom inte är det med stil.

Om man är tillräckligt uppmärksam, vilket inte direkt framkom i den svenska översättningen, så är det ju den miserabla stämningen som blir mer och mer den röda tråden som bokens innehåll följer.

T Oregistrerad 2006-10-03 09:05
 

Om man bortser ifrån hurivida boken innehar någon litterär kvalitet eller så har Anna Larsson rätt om i princip allt hon skriver; den ytliga synen, dumheten, inte-duga-som-man-är, kvinnosynen osv.

Samtidigt hade Anna Larsson frågat 20 killar som läst boken är jag övertygad om att 19 stycken hade unisont varit väldigt tacksama för den.

Space Oregistrerad 2006-12-27 14:43
 

Det verkar som om Anna Larsson mer är besviken på verkligheten än boken, vilket ju är dumt, i synnerhet i en bokrecension. Strauss är ju lika skicklig som verkar vara alltid. Mycket av hennes kritik riktar sig mot huvudpersonernas människosyn, och det obehagliga är väl då dessa raggningsexperter ska knycka någons flickvän, men annars har jag svårt att se vad som är obehagligt med raggningsknep. Vad är fel med att ragga? Och som sagt, är inte kvinnor också subjekt som också raggar och inte bara viljelösa offer. Anna Larsson verkar, till skillnad från författaren, ha svårt att sätta sig in i andra människors perspektiv, om de inte delar Larssons världsbild. Hon skulle nog inte förstå en VFT:are (vanlig frusterad tönt-kille) om han mejlade henne sin dagbok.

Rickard Oregistrerad 2006-12-29 18:26
 

Jag läste boken och det var det bästa jag nånsin läst. Efter att jag läst färdigt den så letade jag efter mötesplatser på nätet för att kunna lära sig ännu mer i det ämnet. Hittade ett forum på svenska: http://www.puaforum.se och kan varmt rekommendera de.

Johan Oregistrerad 2007-02-26 03:14
 

Jag funderar på att läsa boken. Jag är intresserad av människor och männskors beteende. Jag tror att alla har provat lite olika raggningsknep och jag vet att många analyserar och tänker rätt mycket på hur man själv och andra beter sig . Sen så försöker man ta till olka knep och nya sätt att vara. Det är väl bara härligt. Och som några andra kanske nämt handlar väl inte raggningsprocessen bara om männen heller och hur dom gör/är!? Jag tycker iaf om raggande och möten människor emellan överhuvudtaget. Visa vem du är, bjud på dig själv, sätt på ett leende och ut och socialisera på riktigt!

Hannis Oregistrerad 2007-03-21 23:33
 

Haha, verkar som om du och jag har upplevt den här boken på helt olika sätt.

Max Oregistrerad 2007-05-30 22:15
 

Anna Larsson är lesbisk.

Alpha hanne Oregistrerad 2007-08-14 13:03
 

Anna L har uppenbart inte läst boken, eller så missförstår hon med flit. Ungefär allt hon återger ur The Game är beskrivet på samma sätt som om ett dagisbarn läst DN, men det är kanske inte så konstigt eftersom recensionen verkar skriven i vredesmod.

Hur som helst, oavsett hur det är med kvinnosynen hos raggningsexperterna i boken, så kan ingen förneka vad som egentligen är basen till deras framgång hos kvinnor: inga våldtäkter, inga falska löften, inga beroendeställningar, utan FRIVILLIG sex mellan VUXNA människor. Inte konstigt att det retar gallfeber på många. För hur ska man kunna se ner på någon som varken hycklar, förställer sig, utnyttjar sin maktposition eller betalar för sex? Utan bara ger tjejerna det de ber om?

Det behöver knappast sägas att Strauss och andra PUA:s i det avseendet är de mest ärliga spelarna i raggvärlden. Till skillnad från andra, betydligt mer rumsrena "raggningsmästare".

Adam Oregistrerad 2007-11-23 15:21
 

Äsch, bli inte så upprörda över Annas recension.

Det här är en bok som uppskattas av MÄN som vill kunna lära sig knep för att få fler brudar. För kvinnor återstår bara en insyn i pickup artist-kulturen.Många ser nog den också som ett hot mot deras intelligens. Inte vill de vara den tjejen som går på en massa knep!

De flesta kvinnor är helt enkelt traditionella och jagar inte män på samma sätt som vi jagar kvinnor. De vill först och främst bli uppvaktade .

Göran Oregistrerad 2008-03-28 13:29
 

uppenbarligen rör den här boken upp en hel del aggresioner hos recensenten.

okej som tidigare nämts:

"Kvinnosynen är inte ens något jag tänker diskutera"

egentligen, varför skulle de ha någon respekt för kvinnor, som dig, när din respekt för de män som har problem med att ta kontakt med det motsatta könet sträcker sig så långt som:

"Att erkänna att man är så weird att man inte kan träffa någon på vanligt sätt utan att först gå kurs"

undrar om recensenten ser något problem med den ekvationen?

en annan sak, jag kan ha fel här, men "respektera kuken-seminarier" tror jag aldrig har existerat förutom i filmen magnolia

det finns en del saker som kan låta något idiotiskt i boken, vilket recensenten inte är sen med att ta upp, men det finns också en hel del matnyttigt, principer som är universiella.

sen:
"Rädda pojkar FÅR faktiskt kyssa vackra flickor"
OK jag vet fan inte var recensenten befinner sig, måste vara riktigt psykotisk för att ha en så förvrängd världsbild.

det är möjligt att kvinnor 35+ som haft dåliga erfarenheter med de män de fallit för kan se något positivt i dem och snällare män

Ok den här recensionen var ren dynga. det ända den egentligen förmedlade var recensentens ångande blod, hennes despotiska slag mot dem som redan ligger, en hatisk predikan över något som går emot hennes egenintresse och att hon ungefär kan se tre centimeter vilka alla är uppfyllda av henne själv.

men vad kan man säga, man kan inte bli arg på kvinnor när de gör fel. de vet inte bättre helt enkelt.

Seduce and Destroy, Bitches

FC Oregistrerad 2008-04-22 01:01
 

Hahaha, Anna Larsson. Underbart skrivet! Fullständigt fullkomligt!
Jag skrattade igenom hela din recension.

Den här delen du sa var bäst:

"Ett annat bra trick är att klä sig i pråliga kläder eftersom man då sticker ut från mängden. Måste vara skönt att höra för alla silverskjortor där ute. Grattis!"

Sedan det här också:
"Budskapet är enkelt;man duger inte som man är."

Hahahahahaha….

Fortsätt skriva på det här sättet…

Mikki Oregistrerad 2008-07-08 02:44
 

Att en bok uppmanar osäkra killar till att se kvinnor som targets är inte okej och gör ingen man av en rädd kille. Dessutom kan jag som tjej med all säkerhet hävda att många av raggningsknepen fungerar iallafall inte på mig och mina tjejkompisar. Tillexempel att förolämpa tjejen lite lätt känns ju bara så lame och då ryker killen direkt! Bara så at ni vet ni killar som hävdar att boken är superbra! Förstår att man kan vilja ha hjälp att jobba på sin karisma, men vet inte riktigt om "Spelet" är rätta hjälpmedlet!

J Oregistrerad 2008-07-11 13:34
 

Att ni ens orkar. Boken var rolig, punkt slut. Vem bryr sig om kvinnosynen blablabla, världen är inte jämställd och kommer aldrig bli. FUCK YOU.

Amanda Oregistrerad 2008-11-25 08:40
 

Skulle den här recensionen skrivits av en blyg kille som inte träffat så många tjejer i sitt liv så skulle det låtit helt annorlunda. Det är iallafall enligt mej en bok för män. Och nej rädda och blyga pojkar får verkligen inte de vackra kvinnorna, dom går till alfahannarna.
Och i den här boken får du lära dej stegen till att bli en alfahanne.

Max Oregistrerad 2009-02-09 11:19
 

Även om boken är för killar tycker jag fler tjejer borde läsa den. Det är ett problem att killar och tjejer ofta missförstår varandra.
Hur kommer det sig att de flesta tjejer här reagerat negativt på boken och de flesta killar har en positiv hållning?
Håller med Rickard om att AL verkar mer besviken på verkligheten än på sig själv. AL har kanske aldrig tänkt på hur en kille ska vara för ”vara som han är” (i den mån man nu kan vara det)
Själv (jag är av det manliga könet) är jag intresserad av hur tjejer tänker och vad som egentligen får dem att ”socialisera sig”. Mina egna drifter förstår jag till viss mån redan!

N Oregistrerad 2009-06-06 14:50
 

Kvinnor är så hjärndöda att dom inte ens själva vet vad dom vill ha. Dom kan säga att ”dom bara vill ha en snäll kille”när det ändå slutar med att dom blir ihopp med en badboy som suttit i fängelse. Lyssna aldrig på kvinnor, läs David de angelos double your dating bok han ger en väldigt mycket matnyttig information med. Jag har prövat det som står i hans bok och kan säga att det stämmer till 95%.

ricco Oregistrerad 2009-10-15 13:58
 

[...] bild verkar bekräftas om man läser recensioner igen men jag tror inte på allt som skrivs. Sånt [söka upp raggningsgurus] är ju alltid suspekt, [...]

Alla får spel « Faktiskton Oregistrerad 2009-10-20 22:07
 

Vad recensenten (som förmodligen själv sprungit in i en RGE:are blitt uppraggad och lovad guld och gröna skogar knullat honom sen blitt dumpad och nu är arg att hon gick på alltihopa.) inte fattar, är att denna bok egentligen inte handlar om att få komma i säng med snygga 10 poängare, Utan egentligen handlar om att lära sig nånting som dom som redan besitter egenskaperna redan lärde sig från 1 års ålder.
Vilket är socialt beteende att ha en attityd som är attraktiv och intressant utåt.

Är man blyg och tillbakadragen och så jävla nervös som kille att man inte vågar gå fram till ens en gammal kärring på stan för att hjälpa henne över gatan så vågar man nog inte ta sig in i en flock med brudar på krogen för att ragga upp en tjej. Detta är ett beteende som man lär sig från barnsben av sina föräldrar eller kompisar och genom att testa sig fram, alla människor är har inte lärt sig detta beteende och det kan bero på alltmöjligt från att föräldrarna sket i att uppfostra dom utan söp istället.
till brutal mobbning under hela ens uppväxt.

Men det ligger i alla killars och tjejers natur djupt rotat att vi ska hitta oss en partner och då måste man kunna attrahera.

Kolla på fåglar tex hanar spänderar hela deras vuxna livstid att attrahera honor med olika sång ibland starka färger osv för att få dom på fall och kunna föröka sig. Så alla ni som tror att denna bok enbart är för att ragga och knulla tjejer är dumma i huvvet eller så har ni inte läst boken.

Jimmie Oregistrerad 2009-12-09 10:07
 

Alla ni ”gejmare” som klagar på att recensenten missat poängen:
Ni gör det också;
-
-
Strauss är kanske den engelskspråkiga världens bästa journalist av sitt slag.
-
-
Han hade kunnat hantera det här ämnet och sitt år som ”pua” mycket bättre.
-
Punkt.

Mrza Oregistrerad 2011-08-09 17:55
 

*klagaDe, givetvis.
Länge sen nu.

Mrza Oregistrerad 2011-08-09 17:56
 

[...] Kollar ni på 30 grader? Jag gillar det mycket, det är svart och jävligt (och kan ses via SVT Play). I serien finns en karaktär som har svårt att träffa nån. Jag tänker på personer som honom när jag läser om dejtingkoncept som the game. [...]

 

Du skriver att det är suspekt att målet är att få telefonnr/hångla/ha sex och sen inte ses mer.

Varför är det suspekt?

sandra Oregistrerad 2012-03-05 10:15
 

Fungerar http://www.sweseduction.se/forum ? :) Har läst boken, men skulle gärna hitta ett raggningsforum och blev rekommenderat det! Ni kanske vet!

Linus Malmqvist Oregistrerad 2012-05-14 14:24
 

Nja Linus, vi rekommenderar böcker (och avråder från dem) vi gör inget sådant gällande dejtingsajter.

Camilla Hällbom Redaktionen 2012-05-17 21:40
 

Skriver en uppsats på självhjälpsböcker, läste The Game som en första utgångspunkt och ville sedan läsa lite recensioner om den och hamnade här. Och blev förvånad, främst över kommentarerna.

Jag kan se varför folk kan bli arga för att recensenten formulerar sig olyckligt om att människor som är blyga inte ska kunna ta en kurs för att våga ta kontakt lättare med andra.

Vad jag däremot måste ifrågesätta är alla personliga påhopp som (tråkigt nog flest) män gör på recensenten. Om du vill argumentera gör det på ett mer objektivt sätt med fokus på boken i fråga, det är väl allmänt hyfs om inte annat?

För det andra skulle jag vilja förespråka att det är en bra utgångspunkt för en feminist att recensera en bok av den här typen. Den kan ge många tips om hur du blir en mer social människa, vilket är bra för all, men den ger inga råd om hur du upprätthåller djupa relationer, vilket är det som människor behöver i längden. Men fram för allt är kvinnosynen i boken skev, inte bara att kvinnor avverkas på löpande band, utan att de kvinnor som uppmärksammas är de som går efter medias ideal (det behövs inga bilder här, språk kan ha en minst lika talande bild).

Boken är intressant som uppmärksammar något nytt, men den bör ses med kritiska ögon. Den visar inte på ett jämställdhet (vilket Nej samhället inte är idag (som en kommentar upplyste oss om), men vi kommer heller inte dit genom att vända det ryggen).

Om boken ger dig självförtroendet att våga prata med främlingar, tummen upp för dig.
Om den gör att du börjar förolämpa kvinnor samt tvinga dig på dem tills de inte orkar säga nej längre (ja det står i boken som ett tips hur du bryter ner någons försvar), sluta innan det blir ett brott.

Med det sagt kan jag än en gång säga att jag har läst boken, men inte är något större fan av den. Nog om det och trevlig dag.

E Oregistrerad 2013-04-10 15:51
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?