Recension

: Badrum - Inspirationsboken
Badrum - Inspirationsboken Charlotta Bergqvist
2004
Natur och Kultur
5/10

Massagebad eller golvvärme?

Utgiven 2004
ISBN 9127355497
Sidor 158

Om författaren

Charlotta Bergqvist är frilansjournalist och medarbetare i tidningen ”Allt i Hemmet”. I mer än tjugo år har hon haft inredning och design som sitt specialområde och har tidigare skrivit boken ”Kök”.

Sök efter boken

Det är en inspirationsbok. Betyder det att man inte ska ta den på för mycket allvar? Att den bara är på låtsas? Jag hoppas inte det, för som nybliven husägare med behov av att bygga ett helt nytt badrum har den varit en stor hjälp. Många nya tankar och idéer har väckts och boken passar även oss som har väldigt lite praktisk erfarenhet av snickeri och inredning. Man får hjälp med att ta reda på om massagebadkar är något för dig eller om pengarna ska gå till golvvärme istället. Vilka färger ska man välja? Kakel-, plast-, sten- eller kanske till och med trägolv? Förutom artiklar kring dessa ämnen får man möjlighet att ta en närmare titt på 25 olika badrum.

Badrum gör precis det den utger sig för att göra, den inspirerar, varken mer eller mindre. Tyvärr skulle den behövt en ordentlig genomgång av redaktören innan tryck. Det hela är lite för slarvigt genomfört.

En av sakerna som gör mig fundersam är kostnadskalkylerna. Ibland ingår kostnader för hantverkare och ibland för arkitekter men oftast inte de för inredaren. Bättre kalkyler skulle underlätta jämförelser och besluten om man ska satsa på det ena eller andra när man själv ska sätta igång. I några få fall får man hyfsat detaljerade kalkyler men på tok för sällan. Lite snålt.

En annan är "rollistan" på slutet. Det finns ingen rubrik för inredare utan bara för stylister. Det är väl i och för sig ok men i kostnadskalkylerna står ofta inredare och det är bara ibland samma som stylisten. Inkonsekvent och lite förvirrande. Jag undrar också lite hur mycket material som hämtats från tidningen Allt i Hemmet, som Charlotta frilansar för, och hur mycket som är speciellt framtaget för boken?

Hur blev då mitt badrum? Nej, det är inte klart ännu men tack vare Badrum har vi kommit lite längre i planeringsarbetet. Är du på väg att renovera ditt badrum är detta absolut en bok för dig. Luta dig tillbaka, läs och låt dig inspireras.

Björn Hagström

Publicerad: 2004-10-06 00:00 / Uppdaterad: 2011-01-25 21:34

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #1361

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?