Nyhet

Bok om hedersmord dras in

Efter misstankar om att den bästsäljande boken Förlorad heder, av jordanska författaren Norma Khouri, är fejkad, drog förlaget Random House in boken i Australien den 28/7. Nu hakar även det svenska förlaget Prisma på och stoppar försäljningen, skriver Ekot på SR:s hemsida.

Förlorad heder sägs bygga på en sann historia och handlar om muslimska Dalia, som dödas av sin far efter en förälskelse med en engelsk millitär. Boken har sålts i hundratusentals exemplar.

Misstankarna om bluffen grundar sig på faktafel, dålig lokalkännedom och att författaren i själva verket vuxit upp i USA. Bl.a. påstås det att upp mot 2200 kvinnor hedersmördas varje år i Jordanien, men enligt kännare rör det sig mer om 20.

- Vi har beslutat att vi inte längre levererar ut några nya beställningar. Vi avvaktar författarens svar och får vi inget tillfredställande svar så drar vi in boken från affärerna, säger Annika Bladh, förläggare på Prisma till Ekot.

Norma Khouris vidhåller att allt är sant, och ska inom kort framlägga bevis som styrker hennes påståenden.

Anders Edwartz

Publicerad: 2004-08-05 13:00 / Uppdaterad: 2010-01-06 18:05

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?