Recension

: Mod att möta den rätte - Så här gör du
Mod att möta den rätte - Så här gör du Inga-Lill Valfridsson
2004
Bokförlaget DN
5/10

Dags att bli två!

Utgiven 2004
ISBN 9175885220
Sidor 195

Om författaren

Fotograf: Eva Lindblad

Inga-Lill Valfridsson är andningspedagog, journalist och författare med flera böcker bakom sig, bl.a. ”Mod att möta den rätte – så här gör du” (2004), ”Lär dig andas” (2004) och ”Förvandlingens tid: när kroppen åldras och själen mognar” (2005).

Sök efter boken

Vafalls? Efter min förra recension av Bella Lindes Stora dejtingboken skickade redaktionen plötsligt på mig Mod att möta den rätte. Vad menar de?

Inga-Lill Valfridsson ger i Mod att möta den rätte en handlingsplan i flera steg för att nå ett mål: att träffa en livsparter.

Boken riktar sig till både män och kvinnor som inte längre är purunga, som har misslyckade förhållanden bakom sig, har levat ensamma ganska länge och nu börjar känna sig redo att möta en ny kärlek. Trots att jag är singel har jag svårt att känna att den beskrivningen träffar mitt i prick (det faller ju redan på åldern). Men den som faller inom beskrivningens ram kan nog ha en hel del styrka och idéer att hämta här. Genom att känna sig själv, veta vad man vill och vilka behov man har kan man känna sig säkrare och på så sätt ha lättare att träffa sin andra hälft.

Den vanliga invändningen mot "hitta-en-partner-böcker" är att de tycker synd om singlar och förmedlar budskapet att livet inte är något värt utan en partner. Så är inte den här boken. Författarinnan har själv varit i den situationen att hon, efter en skilsmässa, uppriktigt längtat efter en ny och varaktig partner i sitt liv. Och den känslan delar hon med många människor som faktiskt vill träffa en livskamrat – de som har fattat att allt är roligare om man har någon att dela det med.

Därför känns "uppsåtet" med boken ärligt. Men samtidigt kan jag tycka att det känns ansträngt med sådana här livsstilspsykologiböcker. Självhjälp, jättebra, men det blir något övertydligt och ansträngt med det hela.

Bättre än så kan jag inte förklara det. Det är i alla fall bättre att läsa boken och försöka göra något konstruktivt än att hoppas att någon annan läser boken och gör något konstruktivt.

Textutdrag (Visa/göm)

Johanna Look

Publicerad: 2004-03-25 00:00 / Uppdaterad: 2011-03-31 08:46

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #1126

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?