Nyhet

Opublicerat Kipling-manus från 1897 hittat

Författaren till "Djungelboken", Rudyard Kipling, skrev 1887 ett manus som snart kommer att få se dagens ljus. Den 7 april är det tänkt att den nya epsioden om Stalky ska publiceras. Historierna om skolpojken Stalky som gavs ut första gången för 105 år sedan utmanande konventionen alltför mycket och mötte en hel del kritik.

Medlemmarna i Kipling Society har fått första tjing på läsningen utav historien och därför är publiceringen något försenad. Det är även dom som har transkriberat Kiplings handstil till tryckt text. Upptäckaren till den 6000 ord långa berättelsen är en ingenjör och Kiplingentusiast från Cambridge.

Ranald MacDonald

Publicerad: 2004-03-24 15:50 / Uppdaterad: 2004-03-24 15:50

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?