Recension

: Håkan Bråkans busbok
Håkan Bråkans busbok Sören Olsson & Anders Jacobsson
2003
Rabén & Sjögren
1/10

En gång kul, inte alltid kul

Utgiven 2003
ISBN 9129656087
Sidor 104
Illustratör Eva Lidén

Om författaren

Sören Olsson, född 1964, och Anders Jacobsson, född 1963, är kusiner, och skriver tillsammans böckerna om bland andra Sune, Bert och Emanuel.

Sök efter boken

Det kan bli alldeles för mycket.

När jag som liten första gången fick höra Sagan om Sune skrattade jag så att jag kiknade och lillebrorsorna spelade kassettbandet om och om igen. Våra föräldrar fick sår i öronen på varje bilsemester.

Filmen Sunes sommar gjorde succé och vi skrattade alla åt Rudolf när han kallade negerbollarna för wienerbröd och åt Håkan när han vräkte i sig potatis, åt Anna och hennes raggare. Ja, skratten avlöste varandra.

Nu har Sunes lillebror Håkan gjort entré i barnboksvärlden och i julkalendervärlden. Julkalendern var kul. Men nu, när jag sitter med Håkan Bråkans busbok så blir jag besviken. Jag trodde, när jag hörde titeln, att boken skulle vara full av bus och tips. Inte ett enda nytt bus fick jag lära mig. Det var nämligen ingen bok med bus. Det var en vanlig liten kapitelbok, precis som böckerna om Sune.

Men nu har jag tröttnat. Jag har tröttnat på skämten och på familjen Andersson. Kanske är boken rolig om man tidigare inte lärt känna familjen, men för mig som känt dem i över 10 år, är det tjatigt.

Jag kommer inte att läsa fler böcker om Håkan. För jag tror inte att jag kommer att få i mig något nytt. Min besvikelse kommer bara att bli större. För jag gillade Sune stenhårt. Men jag tycker att Anders och Sören borde lärt sig att man ska sluta när man är på topp. Fast det är klart, de har ju haft, som kidsen säger idag, ett grymt flow. Så då är det väl lätt att fortsätta av bara farten.

Men snälla, låt det som är bra vara, tjata inte ut det.

Textutdrag (Visa/göm)

Lisa Johansson

Publicerad: 2004-02-21 00:00 / Uppdaterad: 2011-05-20 19:17

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #1091

2 kommentarer

jag fullkomligt älskar Håkan Bråkans busbok och min son som är målgruppen 6 år avgudar alla böckerna. Sune är ju inte ens hälften så rolig som Håkan Bråkan. Låt oss hoppas att det kommer många flera av Sören och Anders.

Anna Oregistrerad 2007-06-29 11:34
 

Till Lisa: Du kanske inte är målgruppen längre?
Men läs ett kapitel från senaste Suneboken så får du se om du kanaske gillar den?
:o)

Till Anna:
Vad roligt! Din son är ju i rätt målgrupp. Helt klart!
:o)

Sören Olsson Oregistrerad 2008-12-04 10:13
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?