Nyhet

Ny litteraturbank på Internet

Svenska Akademien tar enligt Sveriges Radios Vetenskapsmagasinet initiativ till upprättandet av en svensk litteraturbank på Internet. Strävan är att på sikt omfatta hela det svenska litterära kulturarvet, från medeltid till samtid. Inte bara skönlitteratur utan även betydande historiska och religiösa verk ska läggas ut på nätet.

- Den bör vara så stor som möjligt, i ett längre perspektiv ska den omfatta hela vårt litterära arv, och helst också digitala versioner av nyskrivna litterära verk som kommer till i Sverige, säger Horace Engdahl, Svenska Akademiens ständige sekreterare.

Anders Edwartz

Publicerad: 2004-01-21 13:29 / Uppdaterad: 2010-01-05 14:02

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?