Recension

: Ett kök i Arkadien
Ett kök i Arkadien Annelie Ewers
2002
Wahlström & Widstrand
7/10

Varför äter vi inte alltid goda saker?

Utgiven 2002
ISBN 9146183817

Om författaren

Fotograf: Jan Tham

Annelie Ewers är journalist och Jan Tham fotograf.

Sök efter boken

Detta är en outsägligt vacker bok. När jag fick den i min hand kunde jag inte annat än att sträckläsa den. Jag tror att det är första gången det händer med en kokbok. Bilderna är mycket stilistiska men de innehåller samtidigt en värme som gör att de känns äkta. Jag drömmer konstant om att resa till Grekland nu sedan jag läst boken.

Dock är den inte endast vacker, recepten är väl avvägda för att man ska våga sig på att laga mat ur den här boken. Dessutom har författaren verkligen lagat alla recept och vet vad som funkar och vad som inte gör det.

Ingredienserna har anpassats efter vad en svensk matvarubutik kan uppbringa och rätterna blir mycket goda, i alla fall de som jag har testat. Inget är heller så där superkomplicerat utan allt verkar kunna utföras av vem som helst. Boken är uppdelad efter råvaror och har förvånansvärt mycket att erbjuda trots att den är rätt tunn.

Det enda som är farligt med Ett kök i Arkadien är det habegär den väcker hos mig. Jag vill ha allt, havsutsikt, varmt klimat, fantastiska grönsaksodlingar runt knuten och framförallt all tid i världen!

När jag har plöjt mig igenom det sista kapitlet och därmed efterrätterna vill jag inget annat än att slentrianresa runt i Grekland och lära mig laga god mat. Men så har jag ju ändå fått reda på vad jag vill göra med mitt liv!

Jag kan därför utan annat förbehåll än mitt eget habegär rekommendera denna kokbok. Jag vet att jag faller för schyssta bilder i kokböcker men denna bok är bra dessutom.

Åsa Pettersson

Publicerad: 2002-04-22 00:00 / Uppdaterad: 2011-01-23 15:52

Kategori: Recension | Recension: #545

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?