Recension

: Katalog
Katalog Bo Kaspers orkester
2001
Norstedts
6/10

Texter för soffbordet

Utgiven 2001
ISBN 9189293088
Sidor 138

Om författaren

Bo Kaspers orkester består av Mats Asplén, Fredrik Dahl, Michael Malmgren och Bo Kasper. Fram till 1995 var också Lars Halapi med. Orkestern har gett ut albumen ”Söndag i sängen” (1993), ”På hotell” (1994), ”Amerika” (1995), ”I centrum” (1998) och ”Hittills” (1999).

Bo Kaspers – Orkesterns hemsida.

Sök efter boken

Det här är en bok som innehåller texter, noter och ackordanalyser av Bo Kaspers Orkesters låtar till och med skivan I centrum. Frågan är om notböcker ska uppta spaltplats i recensionskanaler som denna; sångerna är ju redan skrivna och utgivna på CD. Och syftet med boken är väl att sångerna ska återskapas i munnar och på gitarrer närhelst lusten faller på och läget infinner sig. Inte som en konstupplevelse i sig. Eller?

Tja, den tiden verkar vara förbi då en notbok blott innehöll noter – undantaget de inledande sidornas backstage- och skivinspelningscollage. Borta är också de vikvänliga spiralblocksryggarna (var det Björn Afzelius som gav ut den sista?) idealiska för låt säga stranden och lägerelden. Nu får vi det snyggt förpackat, ofta fullspäckat med förord, bilder, kommentarer, discografier och vaxartade skyddsomslag. Pris därefter.

Katalog utgör inget undantag, även om den i jämförelse är återhållsam med utanpåverket. Fokus ligger på sångerna, samlade albumvis med varsin inledande kommentar. Och här finns visst en hel del bilder på bandet, tonade i blått och rött och lila, från platser som skulle kunna vara Sardinien och i vissa fall är det. I felfri och sober samklang med BKO:s sound.

Katalog är i sin vackra layout en bok mest för soffbordet!

Anders Edwartz

Publicerad: 2001-08-29 00:00 / Uppdaterad: 2011-01-23 17:39

Kategori: Recension | Recension: #304

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?