Nyhet

Vecka 24: Tiotusen orangea små bokreferenser

Tv-serien Gilmore Girls har fått en ny utmanare när det gäller LRPM (litterära referenser per minut). John Green kallas för ”sick fuck” som skrivit om cancer. The end of men av Hanna Rosin leder till en rädsla för en konspirationsteori om homosexuella kvinnors hemliga plan att ta över världen.

Är det inte fantastiskt hur ofta de får in böcker i alla sammanhang. Wohoo!!! tycker jag. Varje gång en pärm dyker upp på tv:n jublar jag. Åtminstone inombords. Ungefär som om det är en vän som spelar en av rollerna. Jag fotograferar av scenerna med böcker, vill skapa album på facebook med dem, starta en bokklubb där vi bara läser OITNB-böcker.

Ni som inte ser Orange is the new black: förmodligen framstår jag som tokig nu. Men läs recensionen av boken, leta upp något orange och bänka er framför den fängslande serien. Fast kom ihåg att att ta dagensbok-pauser och gå in och kolla vilka böcker du ska hålla utkik efter när serien är klar. Här är de vi kommer skriva om i veckan:

På tisdag skriver Anna Liv om Kristina Appelqvist deckare Minns mig som en ängel. Den utspelar sig i litterära kretsar och både den danska författaren Karen Blixen samt nobelpriset i litteratur står i fokus. Det är en kittlande spänningsroman full av hemligheter.

På onsdag skriver Ella om Stina Hjelms seriedagbok Mitt dåliga samvete, en rolig och inte minst riktigt snygg dagbok, om livet på Möllan i Malmö i början av 00-talet, som gav åtminstone Ellas serieintresse en fet spark av ny energi.

På torsdag skriver Anna om Christine Falkenlands senaste roman Spjärna mot udden. Vanligtvis är nya böcker från Falkenland alltid efterlängtade hos Anna, på torsdag får vi läsa vad hon tycker om den nya.

På lördag blir det Tema: Ekonomi. Om Sverige, Europa, Världen, filosofi, psykologi och annat intressant. Nyrecenserat och från arkivet.

På söndag skriver Alice om Kvinnan på andra våningen av Claire Messud. En intressant och ibland störande roman, där huvudpersonen är en utåt sett ganska oansenlig person som sällan fått mycket uppmärksamhet. Förrän nu då, när hon ger sin version av vänskapen med den kända konstnären och dennas familj. Ställer en del frågor om vad vi menar med framgång i livet, om vänskap och om konstvärlden.

Marcus Stenberg

Publicerad: 2014-06-09 22:06 / Uppdaterad: 2014-06-10 00:24

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?